Activităţi comune ale Bibliotecii şi Consiliului elevilor

• publicat la: 16 iulie 2012
Activităţi comune ale Bibliotecii şi Consiliului elevilor

Seria activităţilor nonformale ale Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare din cadrul proiectului de integrare a persoanelor cu dizabilităţi în sistemul de învăţământ „Soarele străluceşte pentru toţi la fel” continuă.

Astfel, vineri, 13 iunie 2012, a avut loc o activitate cu totul specială. Participanţii programului Bibliovacanţa, derulat de Biblioteca Municipala  Carei, au ieşit în stradă într-un marş-pledoarie până în incinta Parcului Dendrologic din Carei.

Acest marş a promovat lectura deoarece considerăm că prin intermediul acesteia, oamenii au acces la educaţie şi pot, într-un fel sau altul, contribui la dezvoltarea societăţii, astfel încât procesul de integrare al persoanelor aflate în dificultate să fie mult mai accesibil.

Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani au avut parte de o surpriză. Asociaţia Equus a împărtăşit cu toţi cei prezenţi arta echitaţiei, iar între timp unii au putut trage cu arcul.
Alături de aceşti copii a fost şi Bogdan Cioltea, reprezentantul Asociaţiei Werdnig Hoffman Carei, care a discutat despre dificultăţile pe care le întâmpină o persoană cu dizabilităţi în viaţa cotidiană.

În continuarea zilei toţi cei prezenţi au avut oportunitatea de a vizita Muzeul din Castelul Karolyi.

O zi mai târziu, pe agenda CJE Satu Mare s-a aflat o activitate la sediul Asociaţiei Werdnig Hoffman (AWH). De data aceasta nu doar că reprezentanţii ambelor părţi au pus la cale următoarea activitate, ci au şi continuat sesiunea de lucru manual de săptămâna trecută.

Preşedintele AWH, Robert Veres, se arată încântat de progresul proiectului şi îl susţine necondiţionat în continuare.

În săptămâna ce urmează va avea loc încă o activitate în cadrul programului Bibliovacanţa, urmând ca proiectul să se încheie printr-o Gală în aer liber în incinta Parcului Dendrologic din Carei. Cu acest prilej, Consiliul Judeţean al Elevilor Satu Mare lansează o invitaţie pentru toţi cei care doresc să se alăture acestor persoane şi să contribuie la bunul mers al comunităţii locale.

sursa: Dep. de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere al CJE Satu Mare

Lasati un comentariu