Ambasadorul Austriei la Satu Mare

• publicat la: 17 iulie 2012
Ambasadorul Austriei la Satu Mare

Ambasadorul Austriei la București, Excelenţa Sa, Michael Schwarzinger, a efectuat azi o vizită în judeţul Satu Mare în vederea stabilirii de contacte pentru viitoare colaborări în diferite domenii de activitate.

Programul vizitei înaltului diplomat austriac a inclus o întâlnire cu prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, și primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, după care s-a întâlnit cu conducerea Organizației Caritas, iar apoi a vizitat centrul de plasament “Casa Soarelui’’ din satul Coca, comuna Călinești Oaș.

Discuțiile cu conducerea judeţului s-au axat pe posibilitatea derulării de proiecte investiționale cu parteneriate austriece.

Ambasadorul Michael Schwarzinger a declarat că a venit la Satu Mare pentru a găsi oportunităţi de investiţii pentru firmele austriece, dar si încheierea unor parteneriate in domeniul social. „Văd că sunt premise bune de colaborare. De 20 de ani, Austria investește în România, țară care este considerată de investitorii noștri ca fiind între primele cinci țări cu potențial economic. Firmele austriece sunt interesate de investiţii in turism, agricultură şi industrie, dar şi de participare la diverse proiecte privind dezvoltarea infrastructurii”, a spus ambasadorul Michael Schwarzinger

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că investitorii austreci ar putea fi interesați de proiecte în turism, valorificând resursele de apă termală din județ, dar și de agricultura județului, care are un potențial foarte ridicat. „Satu Mare este un județ foarte bine poziționat, având unul din cele mai bune aeroporturi din zonă și pentru care există depus deja un proiect de modernizare din fonduri europene”, a afirmat Adrian Ştef. Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare consideră că județul ar putea beneficia de experiența firmelor austriece în dezvoltarea stațiunii de schi de la Luna Şes.

Adrian Ştef a prezentat şi proiectele privind dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului Satu Mare, care beneficiază de sprijinul nemijlocit al ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

„Suntem deschiși la orice fel de colaborare cu partenerii austrieci, care vor avea tot sprijinul administrației locale”, a afirmat primarul Dorel Coica, care a propus un parteneriat în vederea dezvoltării Parcului Industrial Satu Mare, atragerea de investitori si crearea de noi locuri de munca.

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, şi-a manifestat disponibilitatea şi interesul de a sprijini orice iniţiativă venită de la oameni de afaceri austrieci prin care să se creeze noi locuri de muncă la nivelul judeţului dar şi de a pune în valoare resursele naturale de care dispune această zonă.

Lasati un comentariu