Atenţionare de călătorie în Ungaria la cursa de Formula 1

• publicat la: 23 iulie 2012
Atenţionare de călătorie în Ungaria la cursa de Formula 1

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că în perioada 27-29 iulie 2012 în Ungaria, în apropierea capitalei Budapesta, se va desfăşura cursa de Formula 1 de la Hungaroring.

La acest eveniment sportiv, autorităţile locale preconizează prezenţa a aproximativ 260.000 de turişti, inclusiv din România.

Din acest motiv, în apropierea locului de desfăşurare a cursei de Formula 1 va fi organizat un stand consular al statelor membre ale Uniunii Europene, unde persoanele interesate, inclusiv cetăţenii români, pot primi informaţii şi asistenţă consulară în cazul apariţiei unor situaţii deosebite.

Punctul de informare consulară al UE, identificat prin logo-ul „E4U”, va funcţiona pe întreaga perioadă de desfăşurare a competiţiei sportive, între orele 10.00-18.00 (ora locală) şi va fi situat la intrarea principală în Hungaroring, în apropierea benzinăriei MOL.

Pentru asigurarea securităţii şi ordinii publice, pe durata desfăşurării cursei, la faţa locului va fi amenajat şi un post temporar de poliţie.

MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români o fişa cu informaţii consulare utile, precum şi o hartă a locaţiei în care se va organiza cursa de Formula 1.

Cum puteţi beneficia de asistenţă consulară la Formula 1?

Când & Unde ?

Puteţi beneficia de asistenţă consulară între 27 şi 29 iulie 2012, de la 10:00 la 18:00, la intrarea principală la Hungaroring, în apropiere de benzinăria MOL.

Aţi pierdut sau vi s-a furat cartea de identitate ori paşaportul?

Dacă aţi pierdut sau vi s-au furat documentele de identitate, vă rugăm să contactaţi mai întâi cel mai apropiat post al poliţiei locale. Dacă documentele nu au fost găsite şi recuperate de poliţie, atunci trebuie să procedaţi după cum urmează:

–          în cazul în care documentele v-au fost sustrase, sunteţi obligat, conform legii române, să declaraţi furtul acestora la poliţia locală şi să cereţi eliberarea unei adeverinţe care să ateste declararea furtului, adeverinţa fiindu-vă necesară la solicitarea eliberării unor noi documente;

–          în cazul în care documentele au fost pierdute, pierderea poate fi declarată şi în faţa consulului român.

Dacă nu mai dispuneţi de niciun document de identitate, puteţi solicita eliberarea unui titlu de călătorie.

Pentru mai multe informaţii privind eliberarea unui titlu de călătorie, vă rugăm să contactaţi Ambasada României.

Nu mai aveţi bani?

Nu mai aveţi bani sau banii v-au fost furaţi ? Ambasada vă poate sprijini să luaţi legătura cu prietenii sau familia, care să vă transfere bani prin intermediul Western Union sau al altei companii de transfer de bani. Western Union are birouri în Budapesta, inclusiv la Hungaroring. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul www.westernunion.com

Atentie! Pentru a ridica suma de bani transferată, este necesar să vă aflaţi în posesia unei cărţi de identitate sau a unui paşaport valabil.

Aţi pierdut ori vi s-a furat cardul de debit şi/sau credit?

Vă recomandăm să le anulaţi imediat, fie anunţând banca dumneavoastră, fie prin intermediul următoarelor site-uri:

MasterCard: www.mastercard.com

Visa: www.visaeurope.com

Aveţi nevoie de asistenţă medicală?

La Hungaroring există mai multe puncte de prim ajutor. Dacă aveţi nevoie de asistenţă medicală suplimentară, va recomandăm să contactaţi compania dumneavoastră de asigurări pentru a vă oferi consiliere în acest sens.

Nu uitaţi să aveţi la dumneavoastră Cardul European de Asigurări de Sănătate!

Droguri

Traficul, posesia şi consumul substanţelor stupefiante sunt ilegale în Ungaria. Chiar şi pentru o cantitate redusă de droguri puteţi fi condamnat la o pedeapsă privativă de libertate considerabilă. Ambasada nu vă poate pune în libertate şi nici nu vă poate asigura un tratament special.

Cluburi de noapte şi taxi-uri

În fiecare an se primesc informaţii privind turişti care au fost suprataxaţi în baruri, restaurante sau taxi-uri. Vă recomandăm să solicitaţi de fiecare dată, în prealabil, informaţii, respectiv lista de preţuri şi să apelaţi exclusiv la serviciile unor companii de taxi recunoscute, ale căror autovehicule sunt dotate cu taximetru.

Numere de telefon importante: Urgenţe 112; Ambulanţă 104; Pompieri 105; Poliţie 107.

Date de contact: Ambasada României la Budapesta:

Adresa: 1146 Budapest, Thököly ut 72

Tel:  0036-1-3848394

Fax: 0036-1-3845535

e-mail: postmaster@roembbud.axelero.net; http://budapesta.mae.ro/

Telefon mobil de permanenţă: 0036-30-5356912

Lasati un comentariu