Bac 2012: 3 candidaţi eliminaţi în două zile

• publicat la: 3 iulie 2012
Bac 2012: 3 candidaţi eliminaţi în două zile

Ieri, 2 iulie, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, proba E)a) – Limba și literatura română.

Pentru susținerea acestei probe s-au înscris 3025 de candidaţi, din care s-au prezentat 2873 (94,98%).

A fost extrasă varianta nr.4.

Au fost eliminați 2 candidați, unul  de la centrul de examen Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare și unul de la centrul de examen Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei, subcomisia de la Grup Școlar „Simion Bărnuțiu” Carei, pentru tentativă de fraudă.

Astăzi, 3 iulie 2012, se desfășoară proba E)b) la limba și literatura maternă pentru care s-au înscris 574 candidați la limba și literatura maghiară și 44 la limba și literatura germană.

De asemenea, pentru prima dată în județul Satu Mare, va avea loc și proba scrisă la disciplina nonlingvistică studiată în limba franceză (Istorie) pentru obținerea de către 8 elevi de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” Satu Mare care au frecventat secţia bilingvă francofonă, a  menţiunii speciale  „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat. Aceste lucrări se vor corecta în centrul zonal de evaluare de la Cluj Napoca.

Pentru obţinerea  menţiunii speciale “secţie bilingvă francofonă”  pe diploma de bacalaureat, elevii din secţiile bilingve francofone trebuie să susţină şi să promoveze următoarele probe specifice:

  • Proba anticipată,  centrată pe Modulul de Învăţământ Pluridisciplinar Bilingv, susţinută la sfârșitul clasei a XI-a.
  • Proba de evaluare a competenţelor  lingvistice în limba franceză, susţinută la sfârșitul clasei a XII-a.
  • Proba scrisă la disciplina non lingvistică studiată în limba franceză, susţinută  la sfârșitul clasei a XII-a.

Astăzi, 3 iulie 2012, s-a desfășurat proba E)b) la limba și literatura maternă pentru care s-au înscris 574 candidați la limba și literatura maghiară și 44 la limba și literatura germană.

S-au prezentat 558 candidați la limba și literatura maghiară (97,21%) și 44 la limba și literatura germană (100%).

A fost eliminat 1 candidat de la centrul de examen Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” Satu Mare fiind surprins cu telefonul mobil asupra sa.

Toți cei 8 candidați înscriși pentru proba scrisă la disciplina nonlingvistică studiată în limba franceză (Istorie) pentru obținerea menţiunii speciale „secţie bilingvă francofonă” pe diploma de bacalaureat, au fost prezenți.

Mâine, 4 iulie se va desfășura proba E)c) – proba obligatorie a profilului la care s-au înscris 3182 de candidați: 2409 la Matematică și 773 la Istorie.

comunicat ISJ

Lasati un comentariu