Cafeaua – ce mai poţi face cu ea

• publicat la: 23 iulie 2012
Cafeaua – ce mai poţi face cu ea

Cafeaua este una dintre cele mai iubite si apreciate băuturi din lume, ajutând milioane de oameni somnoroşi să se trezească si să inceapă o zi in forţă, dezmierdându-le nările cu diverse arome. Dacă vrei să o iubeşti si mai mult, află că se poate folosi in diferite alte situatii cu aceeaşi eficienţă.

Iată cum iti sare ea in ajutor, conform Style List:

Ajutor in grădină

Atunci când scoti zatul de cafea din filtru, nu il arunca pur si simplu la gunoi, căci el este un fertilizator excelent pentru plantele tale. Are o multime de nutrienti care iti vor face florile să arate superb. Dacă ai filtru la serviciu, inseamna că ti-ai asigurat o sursă constantă de zaţ de cafea, chiar dacă unii colegi poate se vor uita ciudat la tine.

Alungă furnicile

Pe cat iubesc furnicile alimentele dulci, pe atat nu pot sa sufere cafeaua. Aroma ei este prea intensa, asa ca pune putin zat in bucatarie si nu vei mai avea nicio problema cu aceste insecte. Presara niste exact unde si-au stabilit ele „locuinta”.

Alungă puricii

Dacă vrei să scapi animalele de purici in mod natural, atunci când le faci baie dă-le pe blanita cu zat de cafea, dupa care clateste. Insectele vor fugi (sa speram ca nu pe tine) si blana animalutului va mirosi apetisant.

Ingrijirea pielii

Cafeaua are si rol dermatologic, exfoliind pielea, atât pe faţă cât si pe corp. Pune putin zaţ in palmă si maseaza pielea blând, scăpând astfel de celulele moarte de piele. Epiderma va fi apoi regenerata si va arăta strălucitor.

Deodorant

Pune un pliculet cu zaţ de cafea lângă o scurmieră pentru a neutraliza mirosul de tutun din cameră, sau chiar in geanta de sport, pentru a elimina mirosurile urâte.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu