Când și-a ajutat Băsescu țara în raport cu Uniunea Europeană în ultimii 8 ani?

• publicat la: 16 iulie 2012
Când și-a ajutat Băsescu țara în raport cu Uniunea Europeană în ultimii 8 ani?

După ce aparatul său de propagandă i-a intoxicat pe oficialii europeni, Traian Băsescu a descoperit brusc, în plină campanie pentru referendum, că el este „salvatorul”, că doar el poate construi România europeană și și-a făcut o temă de campanie agresivă din acest lucru. O privire retrospectivă arată cum au stat de fapt lucrurile în ce privește relațiile și „succesurile” României în raport cu Uniunea Europeană în mandatul lui Traian Băsescu.

Când a ajutat Băsescu țara în relația UE?

– Băsescu nu a avut nicio contribuție la aderarea României la Uniunea Europeană.

– Băsescu care a condus efectiv Guvernele PDL a reușit performanța să atragă fonduri europene minime pentru țară. Fonduri care ar fi ajutat la dezvoltarea țării.

-Băsescu care a condus efectiv Guvernele PDL a reușit performanța de a atrage cele mai multe critici și sancțiuni din partea europenilor din cauza neregulilor constatate la programele cu fonduri europene.

– Băsescu, reprezentant al României în Consiliul European, a oferit, nu de puține ori imaginea unui lider stingher pe care șefii UE îl ocoleau la întrunirile lor, minimizându-ne și mai mult rolul ca țară, oricum minor.

– Băsescu, care îl acuză acum pe Antonescu că se răstește la liderii europeni, l-a atacat în acest an pe noul președinte al Franței, Francois Hollande fără rezervă, pe tema măsurilor economice, deși vorbim de unul dintre cei mai puternici ai Europei.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a făcut duminică seară o declaraţie şocantă, la Realitatea TV, care a trecut neobservată printre noianul de elucubraţii debitate.

Băsescu a relatat episodul convorbirii cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, recunoscând, fără să vrea, că a dezinformat-o.

„M-a întrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă ordonanţa de urgenţă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a întrebat dacă există în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu„, a declarat senin Băsescu.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Stefan la 16 iulie 2012 - 11:44

Angela Merkel se face de ras in toata Europa sustinand un mincinos ca Basescu.Nu stiu ce sanse mai are sa fie realeasa la alegerile de anul viitor cu asemenea imixtiuni in politica de casa a altor popoare.

Lasati un comentariu