Captalanul – inamicul oricărei boli

• publicat la: 8 iulie 2012
Captalanul – inamicul oricărei boli

Captalan, micuta plantă ce poate fi găsită aproape peste tot, s-a dovedit a fi eficienta in cazul a numeroase boli ce pot ne afecta. In caz de răceală, dureri de cap sau probleme cu stomacul, bea un ceai din aceasta planta si totul devine amintire.

Mai mult, Digherbs  sustine ca atunci când este luat in cazul migrenelor, poate reduce frecventa si durata acestor dureri. De secole, este utilizat pentru tratarea tusei convulsive si a astmului bronşic.

Captalanul mai este antiinflamator si antispastic, ceea ce il face eficient in caz de probleme gastro-intestinale si crampe stomacale.

In Evul Mediu era folosit in caz de ciuma, insa acum s-a dovedit bun in caz de colici, febra sau probleme cu fluxul biliar.

De asemenea, functioneaza si ca fexofenadina si diminueaza congestia nazala, mancarimile ochilor si stranului, mai exact simptomele ce apar in caz de febra fanului, boala cunoscuta si ca rinita alergica.

Este bine de stiut ca planta calmeaza tusea seaca, dar si ca in mod extern nu este folosit la nimic. Asta inseamna ca pentru toate cele de mai sus trebuie sa se prepare ceai.

Totusi, ai grija ca dozele mai pot inhiba productia de testosteron. In plus, printre efectele secundare se numara dureri de cap, oboseala, mancarimi ale ochilor, somnolenta, indigestie, greata, varsaturi, constipatie sau, din contra, diaree.

Lasati un comentariu