Consiliul Şcolar al Elevilor Liceului Teoretic Carei apreciat la Cluj

• publicat la: 2 iulie 2012
Consiliul Şcolar al Elevilor Liceului Teoretic Carei apreciat la Cluj

În perioada 27-29 iunie 2012, Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Cluj, sprijinit nu doar de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJTS), ci şi de Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca, a fost gazda celei de a IV-a Conferinţe a Consiliului Regional al Elevilor (CRE) Nord-Vest. Această Conferinţă a întrunit reprezentanţi ai Consiliilor Judeţene ale Elevilor din Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi, evident, Cluj. Alături de aceste delegaţii au fost prezenţi şi vicepreşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Andrei Novac, alături de secretarul Departamentului de Organizare Internă din cadrul aceleiaşi organizaţii, Răzvan Azamfirei şi profesorul coordonator al CJE Hunedoara, Sorin Vlaic, respectiv prim-vicepreşedintele, Emilia Nagy, în calitate de observatori.

După sosirea delegaţiilor s-a dat startul Conferinţei printr-o dezbatere care a vizat eventualele schimbări ale examenului de Bacalaureat, urmând ca fiecare CJE să-şi prezinte activitatea desfăşurată în anul şcolar care tocmai s-a încheiat.

Consiliul Judeţean al Elevilor Satu Mare a fost repezentat de vicepreşedintele Tudor Mătrescu şi Ionuţ Sava, membru CJE. Aceştia au prezentat succint proiectul Soarele străluceşte pentru toţi la fel” care va reprezenta judeţul Satu Mare în cadrul Şcolii de vară de la Eforie Nord intitulată CNE – Factor al Democratismului Educaţional”, discuţia continuând cu recenta activitate a organizaţiei.

Secretarul Departamentului de Organizare Internă al Consiliului Naţional al Elevilor, Răzvan Azamfirei, a declarat în exclusivitate pentru Buletin de Carei:

“Întâlnirea Consiliului Regional al Elevilor Nord-Vest a reunit reprezentanţi ai elevilor din opt judeţe, reprezentanţii elevilor fiind nişte elevi cu experienţă, nişte elevi care îşi rup din timpul lor liber pentru a îmbunătăţi calitatea actului educaţional, luptând pentru ceea ce cred.”

A doua zi a Conferinţei a constat pe de-o parte în numeroase jocuri nonformale, iar pe de altă parte prin diferite sesiuni de socializare unde participanţii au avut diferite schimburi de experienţă, idei şi perspective care pot contribui la dezvoltarea Consiliului Elevilor indiferent de nivelul la care se află.

Imediat după încheierea festivităţii de premiere, Ionuţ Sava a declarat:

“M-am simţit onorat ca pe parcursul acestor zile să reprezint judeţul Satu Mare şi, implicit, oraşul Carei la această Conferinţă regională. Am avut oportunitatea de a schimba numeroase idei şi perspective cu privire la tot ceea ce înseamnă Consiliul Elevilor. Sunt ferm convins că acestea îmi vor fi de folos în viitorul apropiat şi mă vor ajuta să contribui nu doar la dezvoltarea acestei organizaţii la nivelul Liceului Teoretic, ci şi la nivelul judeţului Satu Mare. ”

Într-un final, secretarul în departamentul de organizare internă al CNE, Răzvan Azamfirei, a ţinut  să sublinieze: Pentru că susţinem excelenţa, aş dori să felicit pe această cale şi Consiliul Şcolar al Elevilor Liceului Teoretic Carei care este cel mai activ Consiliu Şcolar al Elevilor din România.”

redacţia

comentarii

de anonim la 2 iulie 2012 - 20:09

bravoooooooooooooooooo

Lasati un comentariu