Cristian Tudor Popescu: Băsescu şi-a canibalizat credibilitatea ani de zile. Nimeni nu a reuşit să i-o distrugă cum a făcut-o singur

• publicat la: 4 iulie 2012
Cristian Tudor Popescu: Băsescu şi-a canibalizat credibilitatea ani de zile. Nimeni nu a reuşit să i-o distrugă cum a făcut-o singur

Editorialistul Cristian Tudor Popescu a declarat că discursul de ieri al preşedintelui Traian Băsescu, în care le-a cerut liderilor USL, UNPR şi UDMR „să înceteze imediat acţiunile împotriva instituţiilor statului român”, a fost unul cu „efect dramatic”, însă nu şi unul credibil.

„Discursul preşedintelui ar putea fi un ultimatum în măsura în care un poliţist se răsteşte la o cutie de conserve „Deschideţi! Poliţia!”. E o afirmaţie făcută evident pentru efectul dramatic. Şi-a luat postura în care îl ştim foarte bine – dicţie, impostaţie, voce virilă -, dar a demonstrat o altă clasă de propagandist decât domnul Blaga”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, la România TV.

Editorialistul a spus că în vreme ce Vasile Blaga a părut, ieri, în Senat, că nu face altceva decât să-şi apere scaunul, „domnul Băsescu a dat-o pe justiţie”. „Suspendarea preşedintelui este doar o etapă, a spus. „Eu nu-mi apăr poziţia”. A avut grijă să pară că, în mod generos, apără justiţia”, a adăugat jurnalistul.

„Nu e altceva decât o bătălie propagandistică, manipulatorie, la care populaţia se uită. Întrebarea e câtă credibilitate mai are domnul Băsescu. Şi-a canibalizat credibilitatea ani de zile, nimeni nu a reuşit să i-o distrugă cum a făcut-o singur.

sursa jurnalul.ro

Lasati un comentariu