Dafinul ţine departe furnicile

• publicat la: 14 iulie 2012
Dafinul ţine departe furnicile

Dafinul este renumit pentru frunzele sale aromate si este nemaipomenit la gatit. In trecut, frunzele erau folosite pentru a face ghirlande in cadrul festivalurileor organizate de romani si greci, insa, acum, dafinul este unul dintre cele mai bune remedii naturale.

Ceaiul de dafin ajuta la digestie. Si simplul fapt ca este adaugat in mancaruri este bun tot pentru acelasi lucru, conform Digherbs.

Regleaza glicemia si este un antiseptic puternic, fapt pentru care era folosit in timpul epidemiilor. Mai mult, este antibacterian, antiinflamator si contine antioxidanti.

Cand ai gaze, mergi cu incredere la borcanelul cu dafin. La fel in caz de dureri intestinale sau ulcer gastric.

Pe plan extern este folosit pentru a scapa de matreata. Trebuie doar sa faci ceai si sa te clatesti cu el. Cataplasma facuta din dafin este perfecta pentru bronsita.

Uleiul din frunzele sale se freaca in zonele cu articulatii dureroase, amelioreaza artrita si calmeaza durerile musculare. In plus, mai este folost in caz de scabie sau vanatai. Acesta il poti pregati singur din ulei de masline si frunze de dafin puse la foc mic.

Frunzele de dafin sunt bune in mancare, dar si cand stau in dulap sunt de folos pentru ca tin furnicile departe de casa.

Nu opta pentru aceasta planta daca esti insarcinata sau alaptezi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu