Deserturi uşoare şi delicioase pentru vară

• publicat la: 25 iulie 2012
Deserturi uşoare şi delicioase pentru vară

Vara ne răsfaţă cu fructe delicoase, sub toate formele şi culorile, şi sortimente de îngheţată cremoasă, iar gândul ne fuge mereu la un desert savuros şi răcoritor.

Fructele sunt sănătoase şi au un gust bun, ajută corpul să se hidrateze şi conţin multe vitmamine. Îngheţata este rece, delicioasă şi binedispune pe oricine. Oferiţi-vă un răsfăţ home made şi încercaţi una dintre reţetele de prăjituri uşoare de vară, care nu necesită coacere.

În meniul de azi avem un tort cu zmeură şi iaurt pentru iubitorii de fructe, iar pentru cei dependenţi de îngheţată, un desert rapid, şi anume cupe de îngheţată cu pepene roşu şi galben.

Tortul cu zmeură şi iaurt, prezentat de GoodFood se pregăteşte în doar 40 de minute. Aveţi nevoie de 600 g iaurt gras, 200 ml.smântâna pentru frişcă, 200 ml. frişcă bătută, 200 g ciocolată albă, 700 g zmeură, 1 pachet cu pişcoturi, 20 g gelatină şi sirop de zahăr pentru însiropat pişcoturile.

Se pune gelatina să se înmoaie într-o cană cu câteva linguri de apă rece. Ciocolata se topeşte pe foc mic împreună cu smanatana pentru frişcă, iar când se mai răceşte, se amestecă cu gelatina. Se pune la frigider timp de o oră, apoi se mixează cu crema de ciocolată şi iaurtul.

Se păstrează câteva bucăţele de zmeură pentru ornat, iar resul de încorporează în compoziţie.

Într-o formă cu diametrul de 21 cm se aşează pişcoturile, trase uşor prin sirop,pe fundul formei formând un blat şi un gard de jur împrejurul acesteia. Compoziţia se toarnă în mijlocul pişcoturilor şi se pune la răcit timp de 2 ore.

La final tortul se ornează cu frişcă şi zmeură, iar desertul de vară răcoros şi delicios este gata pentru a fi servit.

Dacă e vară, atunci să fie îngheţată. Iar dacă îngheţata este servită cu pepene, atunci răsfăţul este complet.
Pentru a pregăti cupele de îngheţată cu pepene sunt necesare 200g de ciocolată, cu maximum 50% cacao, 200g de pepene roşu şi galben proaspăt, 500g de iaurt grecesc, 3 linguri de miere şi ciocolată rasă, pentru servit.

Se rupe ciocolata în bucăţi mici şi se pune într-un vas termorezistent. Se aduce puţină apă la punctul de fierbere într-o cratiţă mică, apoi se pune bolul cu ciocolată deasupra, având grijă ca fundul acestuia să nu atingă apa.

Se lasă ciocolata să se topească la foc mic. Între timp, se împarte pepenele tăiat in bucăţele mici la şase forme.

Când ciocolata s-a răcit uşor, se adaugă iaurtul şi mierea şi se amestecă. Compoziţia obţinută se pune peste pepenele din pahare. Se dă la frigider timp de 2 ore, apoi se ornează cupele cu ciocolată rasă, înainte de a le servi.

Bucuraţi-vă de vară savurând un desert usor şi rece 100% home made.

comentarii

Lasati un comentariu