Director nou la Teatrul de Nord

• publicat la: 10 iulie 2012
Director nou la Teatrul de Nord

Astăzi, in sala de conferinte a Teatrului de Nord Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă in cadrul căreia a fost prezentată noua conducere a instituţiei culturale. Am aflat astfel că la data de 1 iulie Primaria Satu Mare a emis o decizie de revocare a directorului general Stier Peter si de numire in funcţia de director general interimar a directorului sectiei române, Andrei Mihalache.

Revocarea din functie a fostului director vine pe fondul câştigării procesului intentat de către Prefectură impotriva hotărârii de CL care il numea in fruntea institutiei pe Stier Peter. Cauza procesului era repreze4ntata de faptul ca Stier nu are studii superioare culturale. Andrei Mihalache va fi director general interimar cel putin 6 luni de zile de acum inainte, pana la organizarea concursului de ocupare a postului de conducere. In cadrul conferintei de presa Stier Peter a prezentat principalele realizări ale Teatrului de Nord pe durata in care a fost director. Principala provocare a directorului general interimar este fără indoiala gestionarea corespunzătoare a viitoarei stagiuni teatrale in conditiile demarării actiunilor de reabilitare a clădirii Teatrului de Nord.

Andrei Mihalache declara ca este constient de faptul ca se va pierde o anumita categorie de spectatori dar in acelasi timp isi exprima speranta castigarii unei noi categorii de iubitori de teatru. Licitatia de acordare a drepturilor de lucru asupra cladirii teatrului nu a fost inca demarata. Se spera ca lucrarile sa inceapa in decembrie. Datorita faptului ca acestea vor avea o durata de doi sau doi ani si jumatate, actorii celor doua sectii isi vor desfasura activitatea in Sala Studio care ramane intacta si in special in incinta Casei de Cultura a Sindicatelor. Se va incerca insa si incorporarea in desfasurarea actului teatral a unor locatii mai putin conventionale, care sa atraga spre scena mai multi tineri.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu