Festivalului Sporturilor Montane „Transalpin”

• publicat la: 26 iulie 2012
Festivalului Sporturilor Montane „Transalpin”

Festivalul Sporturilor Montane “Transalpin”,organizat de Asociația ”Drumeții Montane”, ce s-a desfășurat în perioada 20 – 22 iulie 2012, a fost de  un real succes, dat fiind faptul că peste 250 de persoane au putut candida la Maratonul Transalpin sau Trofeul Jiului, unde concurenții au participat la probe precum: escalada (noduri ), raid montan, test teoretic, orientare sportivă, seara folk și bineînțeles că la acest festival au fost nelipsiți susținătorii destul de numeroși și ei. Ajunși în tabără concurenții au putut participa și la un joc al minții, adică la proba de sah montan, care a durat mai bine de 10 ore.

Cei ajunși în tabără au fost fermecați de locul pe care l-am selectat pentru campare, după drumul lung, presarat cu brazi care mai de care mai faloși, odată ajunși în inima pădurii unde se afla punctul de informare implicit tabara, atât participanții cât și susținătorii au simțit cu adevarat  natura și aerul curat de munte.

Startul s-a dat sâmbătă dimineața, la ora 9, unde în functie de eveniment concurentii trebuiau să parcurgă între 31km și  18km. Maratonul Transalpin a avut 2 categorii: masculin și feminin, iar Trofeul Jiului 3 categorii. Categoria seniori, unde echipa trebuia să fie bine pregătită, aceasta neavând o limita de vârstă; categoria juniori, unde limita de vârstă era între 14 ani și 20 ani și categoria open, care s-a adresat familiilor sau persoanelor care au dorit să faca doar o simplă plimbare pe munte, cea din urmă dovedindu-se a fi cea mai căutată de catre participanți.

Traseul pe care fiecare echipa trebuia să îl strabată a fost urmatorul: Cabana Silvica (Start) – Cabana Aviatorilor (Control 1) – Lacul Calcescu (Control 2) – VF. Setea Mare ( Control 3 ) – Cabana Aviatorilor – Cabana Silvică (FINISH), însă participanții au avut o surpriză pe traseu, o poiană plină de afine delicioase a impiedicat multe echipe să se încadreze în timpul acordat pentru parcurgerea traseului, astfel majoritatea echipelor fiind penalizate.

Festivitatea de premiere pentru Maratonul Transalpin a avut loc  sâmbătă seara, unde mulți dintre participanți nu au mai ramas, deoarece în zonă nu se mai găsea cazare, astfel Asociația Drumeții Montane a fost nevoită să trimită foarte multe premii prin curierat rapid/postă.

Dupa festivitatea de premiere pentru evenimentul maraton, seara culturală nu s-a lasat mult așteptată, echipele înscrise pentru aceasta proba au prezentat pe rand câte o poezie, piesă de teatru și cateva cantece.

Duminică dimineața participanții în cadrul evenimentului Trofeul Jiului au aflat rezultatele și  au primit premii în functie de categorie și de poziția obținută în clasament.

Conform listelor de înscriere peste 120 persoane au venit pentru trofeu, 80 pentru maraton și  peste 50 au fost susținători.

Multumim celor de la Asociația Club Duster pentru sprijinul acordat în organizarea festivalului.

Premiile au fost oferite de: Inscriptionari-textile.ro, TehnoPlus Industry, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, PromotionaleRomania.Ro, Powerball-Romania.com, JocShop.Ro, Lafarge Romania, Craimont.ro, Ibupublishing.ro, Ch-center.ro,Cupe-medalii.ro,Minorswing.ro, Goprint.ro.
Parteneri principali: Televiziunea Travel Mix, Miscare de Sanatate (Radio Romania), Polaris M Holding,  Radio Best FM, Radio Fir, Fundatia Guard Forest, Ocolul Silvic Voineasa, Consiliul Judetean Valcea (Salvamont Valcea), Club Duster, Jandarmeria Valcea, FunkyDonkey.ro, plus multi altii.

Lasati un comentariu