Final de campanie la Carei

• publicat la: 27 iulie 2012
Final de campanie la Carei

A început numărătoarea inversă până la ziua în care  ne vom afla din nou în faţa urnelor de vot,adică avem mai puţin de 30 de ore până la deschiderea secţiilor de votare. De data aceasta mai importantă este prezenţa la vot, deşi nici faptul că ne decidem în aceste momente viitorul nostru şi al copiilor noştri nu este lipsit de importanţă.

Campania pentru referendumul naţional, în care poporul român îşi va exprima voinţa cu privire la demiterea preşedintelui tot mai îndepărtat de popor, se apropie de final.

Poate mai discret ca în alte oraşe,am avut şi noi careienii,parte de campanie electorală dar numai în favoarea demiterii preşedintelui suspendat.

Locurile de afişaj,mai reduse ca număr decât la alegerile locale din 10 iunie,au  fost  în totalitate tapetate cu îndemnuri  pentru un nou început,cu un nou preşedinte.

Dacă la sediile partidelor din alianţa USL forfota era în toi , la vecinii de sediu ai PNL, domnea o linişte desăvârşită ,probabil o consecinţă  a  expresiei  electoratului careian care a acordat la 10 iunie doar puţin peste 400 de voturi în favoarea formaţiunii de guvernământ din ultimii 4 ani,număr insuficient pentru obţinerea unui loc de consilier .

Liderii USL Carei s-au mobilizat exemplar şi de această dată şi au demonstrat că funcţionează ca o echipă .

În calendarul electoral  a fost înscrisă şi acţiunea de astăzi din Piaţa AgroAlimentară. Tineri şi mai puţin tineri, PNL-işti sau PSD-işti, au relaţionat cu populaţia prezentă în piaţă sau pe arterele oraşului.

La intrarea în piaţă grupurile  de tineri  s-au întâlnit cu delegaţia venită de la Satu Mare pentru a-i susţine în demersurile lor.

Au fost alături de echipa USL Carei  senatorul  Valer Marian dar şi  consilierii  judeţeni Rodica Maxi şi Ioan Viman.

Lumea din piaţă a privit cu simpatie prezenţa acestora acolo, mulţi dintre trecători intrând în vorbă şi punând întrebări  referitoare la situaţiile uneori contradictorii din aceste zile.
Referitor la acest eveniment, senatorul Valer Marian a declarat pentru Buletin de Carei:Ne-am întâlnit cu tot felul de categorii sociale, producători agricoli, muncitori, şomeri, pensionari, şi i-am îndemnat pe toţi să vină duminică  la vot. Este un drept constituţional pe care trebuie să şi-l exercite. I-am întrebat pe toţi, retoric desigur, dacă le-a fost tăiate salariile, pensiile sau indemnizaţiile de handicap? Consider că impactul acţiunii  noastre a fost benefic pentru oraşul Carei.”


Referitor la aceeaşi acţiune, co-preşedintele USL Carei şi preşedintele PNL Ilie Ciută ne-a declarat: ” Toţi au fost într-un fel sau altul afectaţi de deciziile guvernării trecute. Am stat de vorbă cu oamenii şi le-am explicat importanţa pe care o are gestul de a vota. Este un drept constituţional pe care l-am câştigat odată cu democraţia.Trebuie să ni-l exercităm.Îndemn toţi careienii să iasă la vot pentru a se mai termina cu  ipocrizia, hoţia, minciuna şi duplicitatea.”

Modul în care întregul proces de vot se va derula pe parcursul zilei de 29 iulie intră în atribuţiile şi responsabilitatea autorităţilor abilitate, dar şi a fiecărui cetăţean al acestei ţări. Toate măsurile luate de autorităţi vizează derularea unui proces coerent, corect şi conform legii referendumului. O parte din aceste măsuri au ca obiect depistarea oricăror fraude electorale printre care şi verificarea listelor permanente şi suplimentare pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care au votat de mai multe ori.

Conform legii, se prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Toate listele vor fi verificate, în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi vor fi sesizate organele de urmărire penală pentru efectuarea de cercetări şi tragerea la răspundere penală a persoanelor care au votat de mai multe ori.

Votul  este mai puternic decât glonţul afirma  Abraham Lincoln  iar duminică 29 iulie aveţi posibilitatea să  încercaţi dacă cele afirmate de un fost preşedinte al SUA se  confirmă.

redacţia

comentarii

de Avram Iancu la 28 iulie 2012 - 20:43

Dacă viaţa ţi s-a înrăutăţit în ultimii 4 ani DEMITE-L! Dacă copiii ţi-au plecat peste hotare pentru că aici , în România noastră, slujbele sunt efemere, DEMITE-L! Dacă nu-ţi ajung banii de medicamente şi dacă ai dat şpagă la doctor, DEMITE-L! Dacă siguranţa ta fizică este şubredă şi riscantă în spaţiul public, DEMITE-L! Dacă taxele şi impozitele te îngenunchiază, DEMITE-L! Dacă mănânci bine numai de sărbători, DEMITE-L! Dacă arşiţa soarelui ţi-a distrus recolta, când în jurul nostru curg atâtea ape cristaline, DEMITE-L! Dacă eşti în vârstă şi iţi numeri zilnic mărunţişul prin buzunare, DEMITE-L! Dacă nu mai poţi de dorul copiilor şi nepoţilor, pentru că sunt împrăştiaţi prin lume, DEMITE-L! Dacă ţi-e teamă că îţi sunt ascultate telefoanele, DEMITE-L! Dacă imaginea României are de suferit în aceste zile, DEMITE-L! Dacă te-a minţit, fie şi o singură dată, DEMITE-L! Dacă ţi-a tăiat salariul sau ţi-a diminuat pensia. DEMITE-L! Dacă nu-ţi ajunge alocaţia sau indemnizaţia de mamă, DEMITE-L! Dacă nu a fost factor de mediere între puteri, DEMITE-L! Dacă are privilegii materiale, finaciare şi imobiliare, DEMITE-L! Dacă a previzionat dosare penale înainte ca justiţia să le facă publice, DEMITE-L! Dacă a îndemnat să nu se respecte Hotărârile judecătoreşti, definitive şi irevocabile, DEMITE-L! Dacă nivelul corupţiei a crescut sub mandatul său, DEMITE-L! Dacă vrea să scoată din capul românilor visul autostrăzilor, DEMITE-L!
DA la referendum

Lasati un comentariu