Guvernul anunţă mai multe măsuri economice. Cota unică nu se va modifica

• publicat la: 16 iulie 2012
Guvernul anunţă mai multe măsuri economice. Cota unică nu se va modifica

Guvernul a informat FMI că doreşte să introducă achitarea TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă, data aplicării urmând să fie stabilită după discuţiile oficiale, a declarat premierul Victor Ponta.

Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul încasării sumei din respectiva plată, dar şi firma care primeşte factura nu va mai putea deduce TVA decât la momentul plăţii, au explicat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Premierul a mai anunţat că va rămâne în continuare în vigoare cota unică, dezminţind zvonurile conform cărora Executivul negociază cu FMI impozit progresiv.

Ponta a mai precizat că TVA va fi eligibil pentru decontare în cazul proiectelor finanţate din fonduri UE şi că plafonul de deductibilitate va creşte de la 20% la 50% în cazul investiţiilor în domeniul cercetării-dezvoltării.

Premierul a mai anunţat că firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor plăti pentru aceştia, pentru o perioadă de un an, contribuţii de asigurări sociale, dacă persoane astfel angajate vor fi menţinute încă un an după expirarea facilităţii.

Astfel, patronii firmelor care vor angaja şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor mai plăti contribuţii la bugetele de sănătate, pensii şi şomaj.

Angajatul va achita contribuţiile aferente, facilitatea fiind valabilă doar pentru angajator.

„Facilitatea va fi aplicată pentru toţi întreprinzătorii care angajează aceste persoane pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă”, a spus Ponta.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu