Identitatea naţională şi războiul pentru putere

• publicat la: 17 iulie 2012
Identitatea naţională şi războiul pentru putere

Când pofta de putere le ia minţile politicienilor, sunt aruncate in bătălie cele mai scumpe simboluri românesti: identitatea naţională, istoria si aşezările democratice. Aşa se face că noţiuni sfinte ca patrie, popor, virtuti strămoşeşti, libertate, democraţie au ajuns de batjocura sau, si mai grav, muniţie in războiul politic.

Ne-am fi asteptat ca institutiile si organele statului remunerate special pentru apărarea acestor valori, de la Presedintie, Parlament, Guvern, la Justitie, servicii secrete si mass-media, să nu aibă liniste până când situatia nu reintră intr-o anume stare de normalitate, propice desfăşurării in conditii acceptabile a activităţilor curente. In zadar.

Poporul e de vină

Neacceptându-se pierderea democratica a puterii politice, Romania a fost aruncata intr-un razboi identitar nedemn de mileniul al treilea nici macar la gurile Orientului, darmite la curtile occidentale, candva modele luminoase pentru tarile inapoiate.

Războiul l-a declansat elita intelectuală: la inceput au fost atacuri disparate asupra identităţii naţionale, jigniri apropo de fatalismul mioritic si de caracterul nostru răbduriu. Apoi a răbufnit concluzia istoricului Neagu Djuvara că românii n-ar fi de origine latina, ci cumană, desi acestia nu erau vorbitori de limba romanica, dar ce mai contează!

A urmat incercarea unor „specialisti” care voiau sa stabileasca nu se stie cu ce competente si cu ce aparate codul genetic cuman, adica acizii ribonucleici (ARN) si dezoxiribonucleici (ADN) ai ramasitelor pamantesti apartinand lui Vlaicu Voda. Simtind ca, indiferent de date, si acesta va fi declarat cuman, ministrul culturii Puiu Hasotti s-a opus. Mai antart, altii decisesera ca am fi coboratori din neamul culegatorilor kenieni.

Ori cumani, ori deloc

Important era sa fim convinsi ca daci nu mai suntem, romani, valahi nici atat, poate o corcitura intre delincventii imperiului roman deportati in Dacia si cele cateva sute de popoare migratoare care au trecut peste noi ca boi, carpi, costoboci, pecenegi, cumani, slavi… Nicidecum goti, cu care am convietuit o buna perioada inainte de a se aseza ei in vestul Europei, caci inteleptul Wulfila si-a tradus Biblia pe teritoriul nostru inainte de anul 500.

La fel ni se spunea si in alte perioade tulburi ale istoriei noastre de către Rosler, Engel, Roller… că suntem venetici pe pământurile noastre, că ne-am inmultit peste măsură din cauza inapoierii noastre ancestrale, a consumului de mămăligă si a bordeielor ingropate in pământ…

Subdezvoltati din toate punctele de vedere, inclusiv al dotării intelectuale, ni s-a aruncat mereu in faţă că nu suntem in stare să ne conducem singuri, asa că trebuie să apelăm la cumani, turci, fanarioti, ruşi, ucraineni, unguri, nemti…, orice, numai români nu.

Desfiinţarea şcolii româneşti

La astfel de „basne” de pe vremea cronicarilor, care in alte părti au stârnit războaie, Academia tace, o parte din „elita” intelectuală, cea politizata, achieseaza, cealalta se lasa calcata in picioare, iar scoala romaneasca, atinsa in resorturile sale intime, nu mai are nicio speranta. Rezultatele groaznice la BAC vin si din pierderea rolului formator si al statutului de scoala nationala, demna si integra.

De aici si până la sfaturile binevoitoare date medicilor, profesorilor, tuturor nemultumitilor de guvernarea vremelnică a PDL să plece din ţara lor natală n-a fost decât un pas, făcut in direct la TV ca un „adevărat” bărbat de stat de dl preşedinte suspendat.

Modelul a fost preluat cu acelaşi „cald” patriotism de fostul prim ministru Mihai Răzvan Ungureanu: „Cui nu-i convine n-are decât să ‘isi aleagă altă ţară’ „. Natală?

Bieţii de noi! Am ajuns o mahala ineptă, o junglă politică, Neanderthalul român a acaparat republica, de aceea MRU vrea să-l alunge… Tara de repetenţi la BAC si plagiatori, de insi târâţi, ciumpalaci, manelisti… E clar, ce e românesc le repugnă foştilor noştri conducători. Suntem buni doar de contribuabili.

sursa ziare.com

comentarii

de emil la 17 iulie 2012 - 22:08

daca baietii astia besisti nu se astampara, s-ar putea sa ajungem la razboi civil! nici nu mai spun cine abia asteapta!

de iacupainica la 18 iulie 2012 - 03:29

baietii si fetitele care nu si-au luat bac-ul, sau care si l-au luat in trecut, dar pe nedrept sunt tocmai cei care vor vota in toamna cu USL-ul, aceasta tagma de hoti. USL e cancerul Romaniei,dar daca repetentii, copiatorii si incompetentii ii voteaza, ce sa faci?
intre timp euro a ajuns la 4,56 RON. guvernul ponta isi face datoria!

de emil la 18 iulie 2012 - 08:26

@ia(degetul)dinmijloc

ia uite ce atotcunoscator al intentiilor de vot si al structurii pe nivel de studii a scos capul din legeleu! stie el cum si-a luat bacalaureatul fiecare votant! wow, m-ai uimit cu analiza asta documentata pana la buricul mustei!
cum se face ca de fiecare data cand ai produs scremut asemenea mostre dupa ce ca ai muncit din greu, ia uite ce rezultat a iesit: un besescu. felicitari, pe cand ceva adevarat?

s-a dezumflat gogoasa besiktasa (besista) cu plagiatul lui ponta! esti in urma cu stirile, specialistii s-au pronuntat si nu e plagiat! hai, zarzavagiii la comment-uri!

ai pretentii de intelectual, vrei sa sperii – pe cine, oare? – cu euro, cand tocmai hotii pdl cumpara euro si fac presiuni pe curs. de ce cumpara euro? pentru zilele negre ce li se pare ca vin (boros D.P.I.R.)?

de Levi la 18 iulie 2012 - 09:00

De ce nu isi mai iau Bacul elevii de doi ani? Sa fie oare de vine numirea PDLeilor in toate functiile fara nici un criteriu de competenta? Oare sa nu fii avut pe cineva competent ca sa se ocupe de invatamant? Numai UDMRul a tras de aici toate foloasele dar apoi,cum au simti primejdia au votat pentru suspendare.Intre timp iar au intors placa si se ascund …dupa curs.

de Radu la 18 iulie 2012 - 13:42

s-au pronuntat specialistii si e plagiat.
si daca nu s-ar fi considerat plagiat, faptul ca 80 de pagini din 300 sunt copy paste inseamna ca ponta gandeste exact ca si instructorul sau. hai syctyr.

cursul leu euro se va mai inrautati, deocamdata e bun asa. azi a ramas cat de cat constant fata de ieri, insa nu pentru ca leul ar fi tare. dolarul a ajuns de la 3,71 la 3,73.

ai dracului pedeleu si cand nu sunt la guvernare, tot ei sunt de vina. pedeleu e istorie, acum USL conduce. nu aveti scuza. la fel, cand era pedeleu’ la conducere si voi ati clamat „iliescu&nastase sunt istorie, acum e pedeleu la conducere deci ei sunt raul major.” . vezi mircea badea. recunoasteti ca USL a revenit la conducerea tarii si continua ce facea in anii 90 si inceputul anilor 2000: fura fara jena.

auzi ca presiune pedelista pe curs. ?!??! pana unde merge propaganda antenista-pontista?

de Radu la 18 iulie 2012 - 13:57

„de Levi la 18 July 2012 – 09:00

De ce nu isi mai iau Bacul elevii de doi ani?”

fii serios levi, care esti tu emil, elevii nu si-au luat bacul pentru ca nu au mai putut copia/trisa/colabora/primi ajutor de la cadre didactice. e foarte simplu.
inainte sa se introduca aceste reguli stricte cu privire la bacalaureat, toti analfabetii luau bacul. stii bine levi/emil ca daca bacul era pe bune inainte de 2010, erau aceleasi rezultate ca si acum. n-are nici o legatura cu politicul.

problema mare este ca acesti oameni care se chinuie sa isi ia bacul vor merge la vot in anii ce urmeaza si vor vota USL, pentru ca pur si simplu intelectul lor nu intelege ca nu e bine cu USL.

la fel, cei multi si pr0sti care si-au luat bacul trisand in trecut (pana in 2010) sunt cei care i-au votat de nshpe ori pe iliescu, pe nastase, pe basescu. nu ai ce sa le ceri, fiindca daca nu esti capabil sa treci bacalaureatul ala amarat, e clar ca nu esti capabil nici sa judeci cand mergi la vot.

de asta PDL,USL+UDMR pot fi bine mersi la conducere inca 100 de ani. pentru ca tara in majoritate e formata din oameni fara discernamant, cu bac picat sau luat prin furt, care se duc la vot si voteaza in functie de ce aud la antene/realitatea/b1/tvr.
de asta pot hotii aia sa faca ce vor cu poporul asta. asta e poporul, cu asta defilam. cinste exceptiilor, care sunt putine, si care nu pot influenta majoritatea de proasta calitate care exista in tara si care alege aceeasi hoti de 22 de ani.

de lovrin la 18 iulie 2012 - 14:47

ma mai sa te credem raducule daca nu te-ar da de gol limbajul si semnele folosite….ma tu vrei sa pozezi in domn si roman pe deasupra da nu prea iti iese…buna scoala securistopolitica de la stefan gheorghiu…zvonistica si arta dezinformarii era la mare pret acolo si nici acum nu te poti lasa de limbajul de lemn invatat peacolo..tu scrie ce vrei ca cine te mai baga in seama pe tine postactulipanopedelist…va cam pica perna de sub currr si nu mai puteti baga mana in sacu de bani si cum altceva nu stiti decat sa furati …e greu cu munca cinstita,seda?..ia sa mai traiti si voi ca amaratii din tara asta la care ati taiat pensii,salarii,locuri de munca.. la muca cu voi nu la intins mana!

Lasati un comentariu