Lucru intens la centura Carei

• publicat la: 13 iulie 2012
Lucru intens la centura Carei

Vineri, 13 iulie o echipă  TV1 Satu Mare a intreprins o vizită la şantierul centurii de ocolire a municipiului  Carei.

Au demarat lucrările si in ultima perioadă aici s-au făcut măsurători si au inceput săpăturile. Ca la orice lucrare de mare amploare primi care şi-au inceput lucrul sunt arheologii care au pornit in căutarea vestigiilor ingropate de timp in această zonă.

De zece zile aceştia au facut măsurătorile, au descoperit unde sunt vestigii şi au pornit la lucru. Arheologii Muzeului Judeţean, alături de muncitori, pe cei 900 de metri pe care efectuează lucrări de salvare au scos la iveală o aşezare celtică.

Despre ceea ce inseamnă lucrările la centura Carei am discutat şi cu ministrul Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor si al Infrastructurii care ne-a declarat faptul că lucrările sunt si vor fi in grafic, urmând realizarea câtorva obiective clare pentru judetul Satu Mare.

O vizită a secretarului de stat în Ministerul Transporturilor,Septimiu Buzaşu a avut loc in data de 5 iunie,la demararea lucrărilor la  acest obiectiv  aprobat incă din  anul 2008 si inclus pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Sectorial,intârzierile in  realizarea sa până in acest moment datorându-se tergiversării in alocarea de  fonduri din partea guvernării trecute.

Iniţiatorul şi beneficiarul proiectului este  Compania Naţională  de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România,CNADNR,din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Centura Careiului va avea o lungime de 10,46 km si va face legătura intre DN19, din apropierea intrării in Carei dinspre Satu Mare, continuă pe terenuri agricole şi face din nou legătura cu DN 19 la ieşirea spre Oradea.

Valoarea totală a proiectului este de 38,5 milioane lei fără TVA, din care 70% reprezintă contribuţia Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013. Centura va cuprinde un pasaj peste calea ferată, 15 podeţe, va avea patru sensuri giratorii, două pe DN 19, la inceput si final, unul la intersecţia cu DN1F Carei – Zalău şi unul la intersectia cu DJ 108M.

Lăţimea platformei va fi de 12 m, din care 7 m va fi partea carosabilă. Soseaua va avea trei straturi de asfalt de o grosime totală de 25 cm.Termenul de garanţie este de 24 de luni, iar termenul de finalizare a lucrării este 15.03.2014.

comentarii

de daciafan la 15 iulie 2012 - 22:42

as vrea sa se termine ceva mai repede 🙂
in rest nicio obiectie

de altuturor la 18 iulie 2012 - 00:17

”da-mi Doamne rabdare, dar da-mi-o chiar acum ” daca e gata la timp…e ft bine.

Lasati un comentariu