Marocani agresaţi şi tâlhăriţi

• publicat la: 8 iulie 2012
Marocani agresaţi şi tâlhăriţi

Evenimentul a avut loc în seara zilei de 5 iulie 2012, când cei trei cetățeni marocani au fost deposedați prin violență de un ceas și câteva articole de îmbrăcăminte în valoare de 1500 lei de către Attilas V., de 23 ani și un minor de 13 ani.

În urma agresiunii unul dintre cei trei bărbați de origine marocană a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 100-120 zile de îngrijiri medicale , iar altul necesită 5-7 zile de îngrijiri medicale.

Attila V a fost cercetat în stare de reținere de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie , iar în urma prezentării acestuia instanței de judecată pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.

Totodată, cei trei cetățeni marocani sunt cercetați de polițiștii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă  la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Acțiuni în mediul rural

În perioada 6-7 iulie 2012 la nivelul județului Satu Mare au fost organizate acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a infracțiunilor cu violență  care se  comit ,de regulă, în mediul rural, respectiv în zona discotecilor, barurilor, asigurarea unui climat de ordine și disciplină rutieră și depistarea bunurilor și persoanelor urmărite în temeiul legii.

Astfel, au fost constatate 9 infracțiuni și a fost depistat  un urmărit.

În cadrul acțiunilor au fost avertizate 81 de persoane, 21 au fost conduse la sediul poliției pentru verificări și au fost aplanate 13 stări conflictuale.

Pentru diferite abateri de la prevederile legale au fost aplicate 419 sancțiuni contravenționale în valoare de 83.085 lei și au fost reținute 18 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare retrase.

comunicat IJP

Lasati un comentariu