Olimpiada Internaţională de Matematică: România, locul 1 în Europa

• publicat la: 17 iulie 2012
Olimpiada Internaţională de Matematică: România, locul 1 în Europa

Elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Mar del Plata, în Argentina, au obţinut 6 medalii din care două de aur, cele mai multe pentru o naţiune din Europa.

Medaliile de aur la Olimpiada din Argentina desfăşurata în perioada 4-16 iulie au fost cucerite de Omer Cerrahoglu,  absolvent al clasei a X-a la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare şi Radu Bumbăcea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti. Potrivit unui comunicat MECTS remis de mediafax, la această competiţie elevii români au mai obţintut trei medalii de argint prin Ioana Tamaş, Octav Drăgoi şi Ştefan Ivanovici, absolvenţi în acest an ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti şi o medalie de bronz, care i-a revenit lui Ştefan Spătaru, elev în clasa a X-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat 548 de concurenţi din 100 de ţări. Într-un top neoficial pe naţiuni, România a ocupat locul 1 în Europa şi locul 10 la nivel mondial.

De asemenea, în perioada 8 – 15 iulie, a avut loc, în Singapore, Olimpiada Internaţională de Biologie, la care România a obţinut trei medalii de bronz prin  Roxana Gabriela Sandu (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” din Lugoj, judeţul Timiş), Victor Şerban (clasa a XI-a/ Colegiul Naţional “Gh. Lazăr” din Bucureşti – argint la ediţia precedentă) şi Cristian Alexandru Bolunduţ (clasa a XI-a/Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca). La concursul de biologie din Singapore au participat 236 de concurenţi din 60 de ţări.

sursa ziuaveche

comentarii

de Gabi D la 21 iulie 2012 - 23:37

Oare cine o sa le dea o sansa acestor copii minunati?Cinste lor,profesorilor care i-au pregatit de-a lungul anilor,parintilor !Sunt mandra ca avem asemenea Romani!…FElicitari inca o data!

Lasati un comentariu