Orice om politic care ignoră votul a 9 milioane de români este rupt de realitate

• publicat la: 30 iulie 2012
Orice om politic care ignoră votul a 9 milioane de români este rupt de realitate

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, la Palatul Victoria, după închiderea urnelor, că un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar împotriva căruia au fost înregistrate duminică peste opt milioane de voturi „împotrivă”, ar trebui să reflecteze mai serios la rezultat şi să decidă în ce măsură mai este legitim să reprezinte ţara, conform România TV.

Orice om politic care spune că poate ignora votul a în jur de nouă milioane de români este rupt de realitate„, a spus Victor Ponta.

„Felicit milioanele de români care s-au prezentat la vot, care au dovedit azi că România este o democraţie în care oamenii votrază liber. Este o mare victorie pentru români. Să ai în jur de 9 milioane de români care vine la vot este o victorie a lor”, a precizat Ponta.

Alte declaraţii ale premierului:

„Aş dori să felicit milioanele de români care s-au prezentat la vot, dovedind încă o dată că România este o democraţie.E o mare victorie pentru români să ai în jur de 9 milioane de oameni care vin la vot. Este o victorie a lor şi cred că orice om politic care ignoră vocea a nouă milioane de oameni este rupt de realitate.Felicit toate instituţiile care au organizat în mod impecabil un scrutin extrem de complicat.

Acuzaţiile iresponsabile de fraudă s-au dovedit simple minciuni.    Rezultatul votului reprezintă o nouă legitimitate pentru guvernul pe care îl conduc. Suntem un guvern cu un larg, zdrobitor suport popular.  Despre rezultat nu pot să spun decât că datele finale le vom avea în următoarele ore. Ştim însă că avem o prezenţă masivă şi un vot covârşitor într-o anumită direcţie. Avem obligaţia să nu-i dezamăgim pe cei care au venit la vot.

Un preşedinte ales cu cinci milioane de voturi care are acum opt milioane împotrivă ar trebui să reflecteze. Avem multe lucruri de făcut pentru milioanele de oameni care au încredere în noi. Aş vrea să fac un apel către cei care vorbesc de fraudă, să se uite la tinerii care stau la coadă să voteze şi să le ceară iertare.”

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu