Oţetul de mere te ajută să ţii sub control glicemia

• publicat la: 5 iulie 2012
Oţetul de mere te ajută să ţii sub control glicemia

Atunci cand mănânci, in sânge rezultă zahăr din alimentele consumate, corpul producând un hormon numit insulina, care duce zahărul către celule. Dacă nu este produsă insulina in cantitate suficienta sau corpul nu răspunde asa cum trebuie la aceasta, nivelul zahărului creşte periculos de mult, ducând la oboseală, sete excesivă si vedere inceţoşată.

Atunci când consumi oţet in timpul meselor, conform LiveStrong, nivelul zahărului se va stabiliza.

Un studiu arată că subiectii care au consumat puţin otet de mere la o masă bogată in carbohidrati au prezentat o crestere mai mica a cantitatii de zahar din sange fata de cei care nu au consumat. Pacientii prediabetici au vazut cea mai mare schimbare in acest sens, scapand de oboseala si setea care apareau dupa fiecare masa.

Ulterior, a avut loc un alt studiu, in care unor persoane sanatoase li s-a dat otet, un produs din alune de padure sau o solutie placebo alaturi de un mic dejun bogat in carbohidrati. Cercetatorii au descoperit ca subiectii care primisera otet aveau un procentaj de zahar in sange mai mic cu 55% si ca mancau cu 11-16% mai putine calorii decat restul.
Dozaj

Ai nevoie de aproximativ 6 lingurite de otet inghitit inainte sau in timpul mesei pentru cele mai bune rezultate. Cu cat bei mai mult otet, cu atat senzatia de satietate se mentine mai mult dupa masa.

Totusi, nu este bine nici să exagerezi, caci se altfel se creează o aciditate mult prea crescută in stomac si apar probleme, dar si iritatii ale gâtului.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu