Parlamentarul german Krichbaum, cel care îi scria lui Barroso că în România democraţia e atacată, este căsătorit cu fosta consilieră a Monicăi Macovei

• publicat la: 16 iulie 2012
Parlamentarul german Krichbaum, cel care îi scria lui Barroso că în România democraţia e atacată, este căsătorit cu fosta consilieră a Monicăi Macovei

Preşedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, i-a cerut şefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declanşarea procedurii de infringement împotriva României şi suspendarea votului său în Consiliul European în urma subminării statului de drept şi democraţiei. Şi europarlamentarul PDL Monica Macovei a făcut acelaşi tip de declaraţii.

Pe 6 iulie ea a declarat pentru Hotnews că va sesiza Parlamentul European cu privire la situaţia politică din România. Macovei a invocat articolul 7 din tratatul privind Uniunea Europeană, care prevede că drepturile unui stat membru pot fi suspendate, inclusiv dreptul de vot în Consiliu, atunci când se constată nerespectarea legii şi a democraţiei.

Dincolo de similaritatea declaraţiilor făcute de oficialul german şi Monica Macovei, între cei doi există şi o altfel de legătură. Soţia lui Gunther Krichbaum este Oana Harvalia, consilier personal al fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei. Potrivit site-ului primăriei , Gunther Krichbaum şi Oana Harvalia s-au căsătorit în Sibiu, la 5 noiembrie 2010.

Oana Harvalia a avut mereu o viaţă publică interesantă. Cotidianul Gardianul relata în 24 august 2006, despre fundaţiile care au înlesnit adopţiile internaţionale şi care au aparţinut unor oameni influenţi din societatea românească. Pe această listă apare şi numele fostei consiliere personale ale Monicăi Macovei. Astfel, Oana Harvalia a fost director executiv al Fundaţiei „Părinţi şi Copii”, ea fiind la acea vreme şi secretar PNŢCD. Gardianul cita în acest context pe Teodora Bertzi fostul secretar de stat al Oficiului Românde Adopţii (ORA) care declara că „în România adopţiile s-au făcut pe bandă rulantă. Copii înfiaţi erau trataţi ca pe o marfă”. „Aceştia erau puşi în avion ca nişte pachete şI trimişi la familiile adoptatoare”, mai spunea Teodora Bertzi.

Ea mai declara că pe baza informaţiilor de la personalul medical din maternităţi sau leagănele de copii despre mamele care nu aveau posibilitatea să-şi crească copiii, reprezentanţii fundaţiilor specializate pe adopţii nu se lăsau până nu le convingeau să-şi dea copiii. „Miile de dolari proveniţi din donaţiile familiilor adoptatoare trebuiau folosiţi de fundaţiile româneşti pentru implementarea de programe sau pentru intrajutorarea leagănelor de copii, însă niciodată  nu s-a ştiut care a fost drumul lor”, mai afirma Bertzi.

Declaraţia de avere depusă de Oana Harvalia pe 10 noiembrie 2008, la eliberarea de funcţie, arată că fosta consilieră a Monicăi Macovei deţinea trei terenuri – unul intravilan şi două extravilane – în Periş şI Mogoşoaia, o casă de peste 300 de mp , un autoturism Renault Megane, bijuterii în valoare de 15.000 de euro şI obiecte de artă estimate la 30.000 de euro, două depozite bancare de 20.000 ron şi 4200 de euro, precum şi un cont curent de 7000 de euro. La capitolul venituri anuale încasate, a declarat salariul de inginer al fostului soţ, Paul Cicu, de 18.000 lei.

Funcţiile deţinute de Oana Harvalia la fundaţie şi  în PNŢCD nu se mai regăsesc pe declaraţiile de interese depuse în 2008, când era consilier personal la Ministerul Justiţiei şi nici la eliberarea din funcţie. O regăsim însă pe Oana Harvalia pe lista avocaţilor de top din Bucureşti şI Ilfov. Foarte probabil ca fundaţia sa nu mai fi fost utilă, după ce în 2001 guvernul condus de  Adrian Năstase  a dispus întreruperea adopţiilor internaţionale. Coincidenţă sau nu, şefa Oanei Harvalia, Monica Macovei, a  fost vârful de lance în batălia fostei puteri pentru condamnarea şi încarcerarea lui Adrian Năstase.

sursa jurnalul.ro

comentarii

de cititor la 16 iulie 2012 - 08:08

pentru promovarea imaginii tarii nu a facut nimic chioru in cei 8 ani dar cand a simtit ca ii fuge scaunul de sub fund a stiut cum sa traga de sfori la europeni. cica europa ne condamna,apai cu asa parlamentari si germani pe deasupra,dar tot interesu ii si la ei acolo,ca doar si merkel e din aceiasi famiglie politica cu base…
halal presedinte,parca ar fi al strainilor…mare asemanare cu al nostru tulipan sef….

de werner la 17 iulie 2012 - 08:28

si uite asa o ia si Germania catre Balcani cu tot cu parlamentari

Lasati un comentariu