Referendum 2012:Populaţia Careiului este mai mică decât numărul celor cu drept de vot din listele electorale

• publicat la: 27 iulie 2012
Referendum 2012:Populaţia Careiului este mai mică decât numărul celor cu drept de vot din listele electorale

Situaţie similară cu cea de la Alegerile Locale din 10 iunie 2012. Numărul total al careienilor este mai mic cu  1.160  decât cel al persoanelor inscrise pe listele electorale.Cu alte cuvinte,sunt aşteptaţi să voteze mai multe persoane cu drept de vot decât numărul total al locuitorilor din municipiul Carei.

Pregătirile pentru Referendumul privind demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu,ce va avea loc in 29 iulie, au intrat pe ultima sută de metri.

Instituţia  Prefectului Satu Mare a delimitat şi numerotat secţiile de votare din judeţ in munăr de 335,a distribuit cele  350.720 de buletine de vot dar şi cele 1.675 ştampile cu menţiunea VOTAT.

La sediul instituţiei va exista serviciu de permanenţă  începând de vineri, 27 iulie, şi până luni dimineaţa pentru a asigura preluarea tuturor problemelor ce intră în competenţa prefecturii privind partea logistică a procesului de votare.

Telefoanele la care se poate suna sunt 0261711536, 0261715450 şi 0261716474.

In Carei vor fi tot 14 secţii de votare dintre care una este amplasată in Ianculeşti. Membrii sectiilor de votare sunt reprezentanţi ai partidelor parlamentare.Astfel,au depus liste complete pentru toate secţiile ,PSD Carei,PNL,PDL şi UDMR iar liste parţiale reprezentanţi ai PC Carei.

Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare au participat marţi 24 iulie la şedinţa de pregătire a referendumului din data de 29 iulie privind demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, unde au fost informaţi asupra modalităţilor de desfăşurare a procesului electoral.

Astfel,în cursul zilei de sâmbătă,buletinele de vot, listele electorale, ştampilele de vot, ştampila de control şi celelalte, vor fi duse de la primării la secţiile de votare, apoi vor fi constituite comisiile din secţiile de votare şi vor fi făcute pregătirile necesare pentru referendum. La plecare, secţiile de votare vor fi sigilate până a doua zi dimineaţa.
Duminică,de la ora 6,00 ,preşedinţii şi comisiile constituite se vor prezenta în secţii unde  vor  ştampila  în serie de câte o sută buletinele de vot,  vor  verifica cabinele de vot, iar de la ora 7.00 se vor  deschide  secţiile de votare ce vor fi deschise până la  ora 23.00.

În afară celor ce îşi exprimă votul, în secţiile de votare se va intra doar pe bază de acreditare,fiind  interzisă cu desăvârşire fotografierea sau filmarea în interiorul cabinelor de vot.

Vor putea vota toţi cei cu drept de vot, iar cei care nu se află în localitatea de domiciliu vor putea vota pe listele electorale suplimentare. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate vor putea vota pe bază de paşaport pe care va fi aplicată ştampila de control.

Potrivit celor declarate de Clara Sroth,secretarul Primăriei,în municipiul Carei pe listele electorale figurează un număr de 21.341 de persoane cu drept de vot ,în condiţiile  in care la recensământul  de la sfârşitul anului trecut,numărul total al locuitorilor era de 20.181.

Dintre aceştia,doar 18.608 deţin cărţi  de identitate.

O situaţie mai mult decât incertă în ce priveşte  numărul real al celor cu adevărat  îndreptăţiţi să îşi exprime opţiunea în cabina de vot.

Preşedintele BEJ a  atras atenţia preşedinţilor secţiilor de votare să fie atenţi la modul de întocmire a proceselor verbale la finalul procesului de votare şi să urmărească ca buletinele de vot să fie introduse în urnă pentru a nu fi furate.

Persoanele care nu se pot deplasa pot solicita urna mobilă în baza unei cereri din care să reiasă acest lucru.

Campania electorală pentru referendum se va incheia in 28 iulie la ora 8.00.

comentarii

de Votant la 27 iulie 2012 - 09:17

Sa nu uitam ca nu toti cei cu buletin au si drept de vot,asa ca diferenta dintre cei cu real drept de vot si cei de pe liste e si mai mare. Oare stie primarul de ce persista de ani buni aceasta situatie?

de romeo la 27 iulie 2012 - 10:01

ORICUM NU MA DUC NICI EU NICI FAMILIA

de nick la 27 iulie 2012 - 13:35

bine jeno,am citit de ieri ca nu mergi in fituica voastra scisa de consilierul tau personal platit de primarie, asa ca stiam deja..mare frica ca pica base si tre sa dati apoi cu subsemnatul ce ati facut cu banii orasului!

de emil la 27 iulie 2012 - 15:18

@romeo
si chiar crezi ca intereseaza pe cineva ca „romeo” nu merge la vot impreuna cu familia? cu cine adica? cu julieta? daca ti-ai fi dat numele complet, poate ca s-ar gasi cineva pe care sa-l intereseze, daca ai fi promis cuiva etc. dar asa, nici macar frectie la piciorul de lemn!

de Horia Mărieș la 29 iulie 2012 - 07:46

Ha, ha, ha, hi, hi, hi ! 🙂

De ce ne induceți în oroare, stimată redacție?

Noi oricum credem numai ce este scris pe portalul Primăriei Mun. Carei la pagina “ISTORIC. Date statistice”, fiindcă noi știm foarte bine că de pe acolo strălucește-n noapte tot adevărul gol-goluț (precum și din declarația de avere a lui jenoke postată tot acolo, datată 24 iulie 2008, adică de acum 4 anișori din care rezultă – nu vă speriați prea tare, că polgarmesterjenokebacsi are o Dacie an fabricație 1988, adică o vechitură de 24 de ani ce mai stă întreagă doar ținută în cele trei șuruburi ruginite – sic!):

“Numărul locuitorilor este de 23260, cu următoarea componenţă etnică: 12667 maghiari, 9675 români, 286 germani, 198 şvabi, 383 ţigani şi 51 alte naţionalităţi. După religie, 8240 sunt romano-catolici, 8092 ortodocşi, 1664 greco-catolici, 4890 reformaţi şi 374 alte religii.”

Tulai doamne, ce scandal o să mai iasă mâine în Primăria Carei Onkormanyzat!

Clara Sroth, secretarul Primăriei, va susține sus și tare, așa cum rezultă din articolul de mai sus, că în municipiul Carei pe listele electorale figurează un număr de 21.341 de persoane cu drept de vot, în condiţiile in care la recensământul de la sfârşitul anului trecut, numărul total al locuitorilor era de 20.181.
Dintre aceştia, doar 18.608 deţin cărţi de identitate. Dar celoveci sub 18 ani, adică din ăia fără drept de vot, chiar nu mai sunt deloc în Carei?

Primașul Polgarmesterjeanokebacsi va susține (fiindcă așa scrie pe portalul lui și el numai în cifrele alea crede, precum și în declarația lui de avere datată 24.07.2008) că numărul locuitorilor este de 23.260 din care (ca să păstrăm proporția rezultată din cifrele doamnei Sroth) doar 20.281 deţin cărţi de identitate.

” Mamma mia, Ce haloimes !”, va exclama mirat observatorul nord-irlandez (inspirat din http://www.youtube.com/watch?v=yzhxHsqQvsI) și iubitor de Guinness, ce va asista la cele 14 secţii de votare din Carei pregătite pentru desfășurarea referendumului !

Distracție plăcută la număratul careienilor cu drept de vot, stimate doamme și stimați domni din cele 14 secții de votare careiene! Dacă n-o să vă descurcați cu cele două variante enumerate mai sus, chemați-o (că tot e liberă și free acum ca pasărea cerului, adică n-are chiar nici o treabă) pe prietena/baratno Robertica Anastase. Ea este singura din Românica ce se pricepe azi la număratul corect al voturilor.

În rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca frații.

Lasati un comentariu