Se caută profesori de limba română pentru scolile din străinătate

• publicat la: 31 iulie 2012
Se caută profesori de limba română pentru scolile din străinătate

Ministerul Educatiei va organiza, in perioada 13 august-8 septembrie, o selectie de cadre didactice pentru predarea cursului de Limba, cultura, si civilizatie romaneasca in unitati de invatamant din Spania, Italia, Belgia si Olanda in anul scolar 2012-2013, potrivit reprezentantilor institutiei.

In Spania, cursul va fi organizat in 384 de scoli din 14 comunitati, iar in Italia, in 79 de scoli din opt regiuni. In Belgia, profesorii pot preda, pe langa cursul de Limba, cultura si civilizatie romaneasca, si unul de interculturalitate, programul urmand sa fie derulat in zece scoli din doua localitati.

In Olanda, cursul va fi organizat pentru prima data, in doua scoli dintr-o singura localitate, potrivit sursei citate. Profesorii care vor preda cursul vor fi platiti cu 30,5 euro brut pe ora, mai spun cei de la Ministerul Educatiei.

Dosarele pentru concurs pot fi depuse la sediul Institutului Limbii Romane pana pe 10 august, iar evaluarea acestora va avea loc in perioada 13-15 august. Rezlutatele evaluarii dosarelor vor fi afisate pe 17 august, pe site-ul Institutului Limbii Romane.

Afisarea rezultatelor in urma repartizarii prin continuitate se va face pe data de 10 august pentru Belgia, pe 27 august pentru Italia si pe 19 august pentru Spania.

Interviurile sunt programate in data de 7 septembrie pentru posturile din Belgia, in intervalul 29-30 august pentru cele din Italia, pe 10 septembrie pentru cele din Olanda si intre 21 si 22 august pentru cele din Spania. Interviurile vor avea loc la sediile ambasadelor Romaniei din cele patru tari.

Rezultatele finale vor fi afisate pe site-ul Institutului Limbii Romane pe data de 8 septembrie pentru selectia din Belgia, pe 1 septembrie pentru cea din Italia, pe 12 septembrie pentru cea din Olanda si pe 24 august pentru cea din Spania, au adaugat sursele citate.

Primele cursuri de Limba, cultura si civilizatie romaneasca au fost predate in anul scolar 2007-2008 in unitati de invatamant din Spania si Italia. In anul scolar 2011-2012, cursul a fost predat in Spania de 41 de cadre didactice pentru 4.323 copii din 207 unitati de invatamant din sapte comunitati, potrivit datelor Ministerului Educatiei.

In Italia, cursul a fost urmat de 2.673 elevi din 112 unitati de invatamant din sase regiuni, fiind predate de 35 de cadre didactice, conform aceleiasi surse. In Belgia, cursul fost sustinut de patru profesori pentru 128 de elevi din zece unitati de invatamant dintr-o singura localitate.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu