ŞOCANT: „Arta” Institutului Cultural Român din perioada de sub “Inaltul Patronaj al Preşedintelui României, Traian Băsescu”

• publicat la: 18 iulie 2012
ŞOCANT: „Arta” Institutului Cultural Român din perioada de sub “Inaltul Patronaj al Preşedintelui României, Traian Băsescu”

Sute de mii de euro „aruncate” pe două cururi belite.

Expozitia din Pavilionul României  aflat in Giardini di Castello – Venezia, a fost deschisă  publicului,  timp de şase luni,in perioada 4 iunie – 27 noiembrie 2011.

Organizatorii au fost : Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Ministerul Afacerilor Externe si Institutul Cultural Român, aflat sub “Inaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu”.

Extras din site-ul Institutului Cultural Român

……………………………………………

V. Bugetul proiectului

(1) Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional va asigura finanţarea expoziţiei din Pavilionul Naţional din Giardini di Castello. Se va lua ca reper suma de 600.000 lei alocată în anul 2009 proiectului ce a reprezentat ţara noastră la cea de-a 53-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia, cu menţiunea că această suma poate fi diminuată sau majorată în funcţie de bugetul alocat Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional pentru anul 2011.

(2) Institutul Cultural Român va asigura finanţarea expoziţiei din Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în sumă maximă de 140.000 lei.

(3) Institutul Cultural Român (prin Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia) va asigura, din bugetul propriu, finanţarea tipăririi catalogului participării României la cea de-a 54-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia, sub forma unui număr special al publicaţiei Quaderni della Casa Romena di Venezia.

(4) Echipa/-ele câştigătoare este/sunt responsabilă/e de cooptarea cofinanţărilor, în condiţiile în care bugetul proiectului depăşeşte sumele alocate de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (pentru expoziţia din Pavilionul Naţional din Giardini di Castello) şi Institutul Cultural Român (pentru expoziţia din Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia).

Cam AŞA vede Horia-Roman Patapievici cultura română!

sursa cotidianul.ro

comentarii

de anonim la 19 iulie 2012 - 00:01

ce inseamna asta?

Lasati un comentariu