Un român uimeşte în Formula 2

• publicat la: 15 iulie 2012
Un român uimeşte în Formula 2

Pilotul Mihai Marinescu a câştigat, duminică, etapa a zecea a campionatului de Formula 2, desfăşurată pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie, aceasta fiind a doua victorie din acest sezon a românului, după cea reuşită in mai la Nurburgring, in etapa a cincea.

El a fost urmat de elveţianul Cristopher Zanella (+3,887 secunde) si de britanicul Dino Zampareli (+14.327).

Marinescu a fost cel mai rapid in calificarile care au avut loc tot duminica, cu un timp record pentru Formula 2 pe circuitul britanic, si a ocupat primul loc pe grila de start. Românul a plecat foarte bine in cursa, a pus repede o secunda intre el si Zanella si a condus permanent. Nici intrarea Safty Car-ului in turul 11/28 nu a relansat lupta pentru primul loc, Marinescu controland permanent intrecerea si trecand primul linia de sosire.

In urma acestui rezultat, pilotul braşovean a urcat pe locul trei in clasamentul general, cu 123 de puncte, dupa britanicul Luciano Bacheta, cu 161,5 puncte, si dupa Zanella, cu 124 de puncte.

Sâmbătă, Marinescu a ocupat locul 4 in etapa a IX-a a campionatului de Formula 2, desfasurata tot pe circuitul Brands Hatch din Marea Britanie. El a ocupat locul 6 pe grila de start si a incheiat cursa desfasurata pe o ploaie puternica la 13,811 secunde de polonezul Kevin Mirocha, invingătorul etapei.

Etapele 11 si 12 vor avea loc pe circuitul Paul Ricard (Franta), in 21 si 22 iulie.

sursa ziare.com

comentarii

de Gabi D la 21 iulie 2012 - 23:27

Felicitari,Mihai Marinescu!

Lasati un comentariu