165 sancţiuni contravenţionale aplicate într-o singură zi

• publicat la: 23 august 2012
165  sancţiuni contravenţionale aplicate într-o singură zi

In cursul zilei de ieri,  22 august a.c., în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 165  sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.360 lei.

Printre cei sancţionaţi se numără  16 biciclişti,  2 mopedişti,   2 conducători auto care nu au  respectat regimul legal de viteză, 53 care nu au folosit centura de siguranţă, 18  care nu aveau documentele asupra lor,  5 care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, 11  pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul.

Au fost reținute 4 permise de conducere.

Printre abaterile  comise de conducătorii auto cărora le-a fost reţinut permisul de conducere au fost: conducerea sub influența băuturilor alcoolice -1, nerespectarea culorii roșu a semaforului electric -1, neprezentarea la unitatea de poliție pe raza căruia s-a produs un accident de circulație, soldat numai cu pagube materiale -2.

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat 47  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.200 lei.

In conformitate cu calendarul anual TISPOL, in perioda 20-26.08.2012 pe tronsoanele de drumuri naționale, județene , pe raza municipiilor si a orașelor, pe tot intervalul orar, polițiștii rutieri vor organiza  acțiuni avand ca scop reducerea victimizării din accidente rutiere ca urmare a nerespectarii regimului legal de viteză.

Lasati un comentariu