ALO, VIVIANE REDING? UDMR face presiuni asupra justiţiei şi incită la un conflict interetnic!

• publicat la: 19 august 2012
ALO, VIVIANE REDING? UDMR face presiuni asupra justiţiei şi incită la un conflict interetnic!

UDMR a lansat o pagină de internet pentru strângerea de semnături împotriva condamnării UDMR-istului Marko Attila la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul restituirii ilegale a clădirii Colegiului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal.

Portalul  îşi propune să informeze opinia publică asupra cazului condamnării UDMR-istului Marko Attila şi să strângă semnături împotriva a ceea ce iniţiatorii numesc ”nedreptatea împotriva maghiarilor”. Sub sloganul ”Protestează împotriva nedreptăţii – semnează şi tu! Ei pot lua orice. Ei pot închide pe oricine!” iniţiatorii instigă la nerespectarea unei sentinţe judecătoreşti şi încearcă să pună presiune pe instanţele superioare care ar putea menţine sentinţa de fond în acest dosar prin care UDMR-iştii Marko Attila şi Marosan Tamas au fost condamnaţi la trei ani de închisoare.

Printre iniţiatorii acestui demers se numără Tamas Sandor, preşedintele UDMR Covasna şi Preşedinte al CJ Covasna, Antal Arpad Andras, primarul municipiului Sfântu Gheorghe şi preşedinte UDMR Sfântu Gheorghe, şi europarlamentarul UDMR Winkler Gyula.

Semnatarii sunt îndemnaţi să semneze următoarea declaraţie: ”Protestez împotriva etatizării forţate a colegiului Szekely Miko! Sprijin pe Marko Attila şi Marosan Tamas care au fost condamnaţi la 3 ani închisoare pe nedrept! Resping cu hotărâre atacurile asupra comunităţii maghiare!”

În legătură cu acest subiect prefectul judeţului Covasna, dr. Codrin Munteanu, a afirmat că tema „renaţionalizării” de către statul român a clădirii în care funcţionează Colegiul „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe, promovată de un grup de protestatari, este falsă şi riscă să creeze în mod artificial tensiuni sociale.

Prefectul a făcut această declaraţie după ce mai mulşi preoţi maghiari au făcut apel la maghiari să se adune în faţa liceului Szekely Miko pentru a protesta faţă de ”renaţionalizarea” clădirii Colegiului Szekely Miko.

Miezul problemei însă nu este nici pe departe clădirea Colegiului Szekely Miko ci condamnarea unui UDMR-ist. Liderii UDMR se tem că acest dosar poate constitui un precedent în condamnarea politicienilor UDMR şi se folosesc de electoratul lor pentru a transforma acest caz într-un scandal etnic. În dorinţa lor de a-şi proteja un coleg de partid liderii UDMR nu au nicio problemă în a crea un scandal interetnic total artificial, forţând opinia publică a comunităţii maghiare să pună presiune pe instanţele de judecată.

sursa jurnalul.ro

Lasati un comentariu