Ce chimicale conţin „cele mai sănătoase” fructe

• publicat la: 21 august 2012
Ce chimicale conţin „cele mai sănătoase” fructe

Vara ar trebui să fie cel mai „sanatos” anotimp cu putinta, caci poti consuma o multime de fructe si legume, care ar trebui sa fie alimente-medicament, datorita numerosilor nutrienti continuti.

Totusi, multe dintre ele sunt pline de pesticide si chimicale care otravesc treptat organismul, conform Rodale. De aceea este bine sa consumi cat poti de multe produse bio, care sunt crescute fara aceste „ajutoare”. Iata ce pericole prezinta fiecare in parte:

Strugurii: au mai multe pesticide decat oricare alte fructe, peste 64 de tipuri.

Căpşunele: o singura mostra de capsune a aratat ca acestea contineau 13 tipuri de pesticide.

Prune: cele mai multe asemenea fructe aduse din strainatate contin iprodion, care este cotat ca fiind cancerigen.

Perele: 92% dintre mostrele de pere analizate s-au dovedit a fi pozitive in ceea ce priveste pesticidele, mai mult de 5 tipuri la numar.

Piersicile: pesticidele folosite in cazul acestora sunt sistemice, fiind pulverizate pe pom inainte sa se formeze fructele. Totusi, acestea ajung si in fruct, neexistand vreo posibiliatate de a fi indepartate.

Ciresele contin carbaril, un pesticid care este suspectat ca ar fi cancerigen si care creste riscul aparitiei bolii Parkinson si a defectelor din nastere, atunci cand fructele sunt consumate de femeile insarcinate.

Merele sunt considerate cele mai sanatoase fructe, dar atunci cand ele nu sunt crescute in mod natural, contin substante care duc la dezechilibre hormonale.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu