Cei mai căutaţi absolvenţi de facultate in următoarele 6 luni

• publicat la: 9 august 2012
Cei mai căutaţi absolvenţi de facultate in următoarele 6 luni

35% dintre participantii la cel mai recent sondaj de opinie derulat de BestJobs au marturisit ca vor realiza angajari in domeniul Finante , in timp ce 29% sunt interesati de sectorul IT/Telecom. Cele mai slabe perspective de angajare se anunta in sectorul Sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu cunosc inca numarul viitorilor angajati, in timp ce aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie. 23% dintre respondenti sustin insa ca vor avea un volum mare  de angajari.

Pentru aceste companii absolventii de facultate prezinta interesul cel mai ridicat, in proportie de 66%, urmati de cei care sau terminat doar liceul, 12%, in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta  necesara.

La ora actuala, pe site-ul BestJobs sunt active peste 16.000 de locuri de munca, cele mai multe dintre acestea regasindu-se in domeniile Vanzari, IT/Telecom, Servicii, Finante si Inginerie. La mare cautare se afla la ora actuala persoane cu un nivel al experientei entry-level (75%) si fara experienta (63%), in timp ce pentru candidatii cu mai multi ani de experienta sunt valabile 39% dintre anunturi, iar pentru cei cu experienta in management  27% dintre acestea. De notat este faptul ca un loc de munca se poate ragasi pe mai multe nivele de experienta.

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participantii la sondaj sustin ca nu este important daca angajatul a absolvit sau nu o facultate in domeniul in care vrea sa lucreze, in timp ce 100% dintre acestia afirma ca nu vor respinge candidatii ce au absolvit o universitate particulara.

sursa income.ro

Lasati un comentariu