Consiliul Judeţean va sprijini tinerii cu handicap

• publicat la: 26 august 2012
Consiliul Judeţean va sprijini  tinerii cu handicap

Sâmbătă, 25 august 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a vizitat tabăra de la Bobald. În această perioadă situl arheologic de la Bobald îi găzduieşte pe tinerii din Asociaţia Werding Hoffman. Asociaţia reprezintă interesele bolnavilor de sindromul Werding Hoffman sau alte afecţiuni ale sistemului locomotor, în tabără fiind prezenţi 27 de tineri cu dizabilităţi din Carei şi din toată ţara, asistaţi de un număr de 32 de voluntari.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a fost însoţit de consilierul judeţean Pinter Josef, un susţinător al acestei tabere şi ai acestor tinerii cu probleme ale sistemului locomotor.

Adrian Ştef a fost impresionat de modul în care aceşti tineri muncesc şi depun eforturi să se integreze în societate. Le-a multumit voluntarilor care îi ajută şi tinerilor pentru că există şi merg înainte.

Adrian Ştef a ascultat problemele cu care se confruntă aceşti tinerii şi a fost sesizat cu privire la faptul că nici un hotel din judeţul Satu Mare nu are rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţii, nu au locuri de muncă, angajatorii fiind reticenţii la adresa lor. Preşedintele Consiliului Judeţean le-a promis sprijin şi în această direcţie, a cerut o lista cu persoanele care pot munci şi studiile pe care tinerii le-au absolvit.

Adrian Ştef le-a promis sprijin pentru înfiintarea unui atelier protejat în care aceşti tineri să poată lucra.

Aşa cum zice şi motto-ul asociaţiei „Priveşte dincolo de aparenţe”, Adrian Ştef îi îndeamnă şi pe sătmărenii să vadă dincolo de handicapul membriilor Asociaţiei Werding Hoffman, dar nu numai al lor şi să îi ajute să îşi găsească locul în societate.

Lasati un comentariu