Cunoştinţe IT care îţi pot aduce un salariu cu multe zerouri

• publicat la: 12 august 2012
Cunoştinţe IT care îţi pot aduce un salariu cu multe zerouri

Traim intr-o lume in care criza economica a devenit un pretext pentru companii de a-si plati angajatii sub valoarea lor reala.

Exista insa si domenii in care, oricat si-ar dori angajatorul sa reduca costurile de personal, nu isi poate permite asta. Iar IT-ul a fost si va ramane, cel putin in viitorul predictibil, unul dintre aceste domenii.

Insa competitia este acerba, asa ca ai nevoie de cunostinte in anumite zone si sa stapanesti anumite programe pentru a avea luxul nu doar de a fi indispensabil, dar si extrem de bine platit.

Business Insider iti arata ce abilitati tehnice trebuie sa detii pentru a castiga cel putin 100.000 de dolari pe an.

Si s-ar putea sa fiti surprinsi sa aflati ca nu conteaza neaparat sa fii la curent cu cele mai noi programe, ci doar sa le stii pe cele care conteaza.

UML (Unified Modeling Language) iti aduce in jur de 101.000 de dolari/an

Capitalistul Marc Andreessen spunea candva ca „software-ul ne inghite lumea”. Ce vroia sa spuna prin asta era ca intreaga planeta depinde tot mai mult de software-uri.

Iar pe masura ce acest lucru se produce, procesele devin tot mai complicate. Aici intervine UML. Acest program transforma procesele complicate ale unui soft intr-o diagrama.

J2EE – cunoaste-l si valorezi peste 102.000 de dolari pe an

J2EE este prescurtarea pentru Java 2 Enterprise Edition, desi in versiunea 5 numele a fost schimbat oficial in Java Platform Enterprise Edition (Java EE).

Insa, oricum i-ai spune, Java reprezinta limbajul standard pentru dezvoltarea de aplicatii.

Silverlight iti aduce cel putin 103.000 de dolari/an

Silverlight este tehnologi  Microsoft pentru a crea aplicatii media pentru web. Este alternativa Microsoft pentru Adobe Flash.

Daca nu ai cunostinte de Silverlight, nu trebuie sa te dai peste cap sa inveti. Desi Microsoft nu a admis asta inca la nivel oficial, Silverlight are o durata de viata limitata. Ca dovada, aplicatiile pentru Windows 8 nu pot sustine Silverlight.

In orice caz, multe copanii au aplicatii Silverlight ce trebuie manageriate si nu exista multi care isi pot trece asta in CV, asa ca ar fi un plus.

Certificatul CISSP iti aduce cam 103.000 de dolari/an

Securitatea a fost intotdeauna prioritatea numarul unu, iar cei care nu i-au dat importanta au platit scump.

Profesionistii IT care sunt certificati in securitate sunt doriti de orice companie de pe planeta. Iar unul dintre cele mai apreciate si respectate astfel de certificari sunt cele ale International Information Systems Security Certification Consortium.

Este greu de obtinut, cei care isi doresc sa aiba statul de candidat nici nu pot visa la asta inainte de a fi lucrat cel putin cinci ani in domeniul securitatii IT. Insa odata ce-l ai in mana, poti sa te duci oriunde in lume cu el si iti va fi recunoscut.

Certificatul PMP poate echivala cu un salariu de 108.000 de dolari pe an

PMP este abrevierea pentru Project Management Professional si este certificarea recunoscuta la nivel mondial pentru project manageri.

Este un document ce certifica o inalta calificare, pe care il cere abia dupa ce ai cel putin 4.500 de ore lucrate ca project manager.

Iar dupa ce l-ai obtinut trebuie sa muncesti serios ca sa-l pastrezi.

Desi nu este neaparat pentru domeniul IT, este unul dintre atestatele pe care project managerii din acest camp se lupta sa-l obtina.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu