Gala dansului careiean la AugustFest5

• publicat la: 22 august 2012
Gala dansului careiean la AugustFest5

Seara de marți  a fost dedicată Galei dansului careian. Au urcat pe scena din incinta terenului de sport din Parcul Dendrologic toate trupele de dans ce activează la Centrul Cultural, instructor Raluca Păvăluc, Clubul elevilor,instructor Cătălina Curceanu, Școala de dans Lead & Folow, instructor Zoltan Bagossy.

De la cei mai mici, de câțiva anișori, până la cei mai mari, dansatorii au purtat spectatorii pe ritmuri frenetice sau mai lente, moderne sau retro. Timp de două ore talentații copii și tineri careieni au demonstrat că măiestria nu are vârstă, că munca și perseverența aduce performanțe.
Trupa Magic Dance a Centrului Cultural a adus pe scenă mai multe dansuri printre care un dans egiptean pe muzica lui Michael Jackson, dance kuduro, ritmuri latino, un dans în pereche al fraților  Gergö și Szandi,  street dance și un excelent dans în genul Michael Jackson.
Clubul elevilor și copiilor a urcat pe scenă cu trupa Club Dance de la cei mai mici la cei mai mari. Surpriza pe care a oferit-o privitorilor au fost cele patru dansuri care au luat locul întâi la Trofeul Drobeta,pe care l-au adus în primăvară la Carei. Au dansat Ciuleandra, un vechi dans folcloric românesc într-o variantă stilizată, Un Charleston plin de energie, un dans modern pe muzica lui Vanghelis și un duet interpretat de Adela Dobocan și Claudian Șiman, cel care a adus de la Drobeta un premiu special al juriului.
Lead & Folow și-au reconfirmat renumele de școală de dans sportiv. De departe cele mei frumoase dansuri au fost cele ale tinerilor care au participat în această vară la o tabără de dans sportiv. Grația valsului vienez, energia valsului Boston și ritmurile latino s-au împletit armonios, iar execuția dansatorilor a fost impecabilă.
Ca orice Gală care se respectă, și Gala dansului Careian a avut invitați. Este vorba de trupa de dans hip-hop Black &Withe Angels de la Satu Mare, instructor Beatrix Kajtár. Aceștia au prezentat mai multe dansuri pe ritmuri moderne, mult gustate de public.

A fost o Gală frumoasă, îndelung aplaudată de un public numeros ce a rezonat cu artiștii de pe scenă. Dovada vie sunt doi copilași care au dansat lângă părinți furați de ritmurile de pe scenă.

comentarii

de spectator la 23 august 2012 - 07:29

de la an la an creste calitativ nivelul galei dansului careian.un spectacol reusit si in acest an . felicitari antrenorilor de dans !!

Lasati un comentariu