JO londra 2012: Medalie de aur la gimnastica feminină

• publicat la: 5 august 2012
JO londra 2012: Medalie de aur la gimnastica feminină

Sandra Izbasa a cucerit medalia de aur la gimnastica feminina, proba de sarituri, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra!

Favorita la medalia de aur alaturi de reprezentantele Rusiei si SUA, Izbasa n-a dezamagit si a reusit cea mai buna saritura din concurs, castigand titlul olimpic la sarituri.

Cu o medie de 15.191, Sandra Izbasa a ocupat prima pozitie in clasamentul final, profitand de o saritura ratata a americancei McKayla Maroney, care a incheiat proba cu o medie de 15.083.

Pe pozitia a treia, cu medalie de bronz, s-a clasat Maria Paseka, media rusoaicei fiind 15.050.

Clasament final:

1.SANDRA IZBASA (ROMANIA) – 15.191
2.McKayla Maroney (SUA) – 15.083
3.Maria Paseka (Rusia) – 15.050
–––––––––––-
4.Janine Berger (Germania) – 15.016
5.Oksana Chusovitina (Germania) – 14.783
6.Yamilet Pena Abreu (Rep.Dominicana) – 14.516
7.Brittany Rogers (Canada) – 14.483
8.Elsabeth Black (Canada) – 0.000

Sandra Izbasa a adus Romaniei cea de-a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Londra si cea de-a opta in clasamentul general.

Gimnasta Sandra Izbasa a facut primele declaratii dupa cucerirea medaliei de aur la sarituri, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra.

„Eu imi fac doar exercitiile, nu m-am uitat la celelalte concurente. Imi doream din suflet doar sa raman incalzita, ca sa pot sa-mi fac treaba.

Am avut emotii si dupa ce am terminat, pentru ca orice se poate intampla, asa ca pana nu se afiseaza nota nu poti sa te bucuri. Ma bucur din suflet ca am luat medalii la doua editii de Jocuri Olimpice, nici n-am cuvinte, nu stiu ce sa zic.

Luni voi intra in sala sa-mi fac exercitiile ca acasa. Sunt fericita ca am obtinut un rezultat destul de bun, dar sunt concentrata pentru exercitiile de luni”, a declarat Sandra Izbasa, la Dolce Sport.

sursa  ziare.com

comentarii

de Gabi D la 5 august 2012 - 23:30

Am plans alaturi de Sandra astazi si m-am simtit pentru cateva ore fericita si mandra ca avem o asemenea fata de AUR in gimnastica ,dar nu pot sa omit stradania antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang,care au slefuit aceste fete pentru a le purta pe culmile gloriei!Marti voi fi cu pumnii stransi pentru ele la sol si barna,iar maine pentru Flavius la sarituri!Sa nu uitam de marii campioni,datorita lor,imnul national a fost intonat azi la Londra!Felicitari tuturor!

Lasati un comentariu