Miting aviatic la Nyiregyhaza

• publicat la: 6 august 2012
Miting aviatic la Nyiregyhaza

Sâmbătă, 11 august 2012, Consiliul Judeţean Satu Mare, Aeroportul Internaţional Satu Mare şi Aeroclubul României, în parteneriat cu Tarom, OMV şi EuroSpeed organizează ediţia cu numărul cinci a Mitingului Aviatic Satu Mare. Pentru o organizare exemplară şi îmbunătăţirea programului an de an, preşedintele Consliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat la finala Campionatului Mondial de Aviaţie Acrobatică la Nyiregyhaza. Un miting asemănător celui de la Satu Mare, unde preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare s-a întâlnit cu primarul oraşului Nyiregyhaza, reprezentanţii aerocluburilor învecinate şi a cluburilor private.

“Suntem pe Aeroportul din Nyiregyhaza. Cu judeţul vecin Szabolcs-Szatmar-Bereg am avut foarte multe colaborării şi proiecte scrise, proiecte transfrontaliere, atât în ceea ce priveşte cele două judeţe, cele două instituţii, dar şi instituţiile subordonate. Astăzi sunt pe Aeroport, vreau să legăm colaborări între Aeroportul din Nyiregyhaza cu Aeroportul Internaţional Satu Mare. Aici se desfăşoară finala Campionatul Mondial de Aviaţie Acrobatică. Un eveniment interesant pe care, poate odată, suntem deschişi să îl aducem chiar la Satu Mare, nu numai în România, pentru că ştiţi foarte bine, am sprijinit foarte mult şi eu personal, dar şi judeţul Satu Mare a sprijinit foarte mult aviaţia din Satu Mare. Am sprijinit Aeroclubul, renaşterea lui de fapt. Aici este un miting aviatic, exact ca la Satu Mare, care se desfăşoară în fiecare an. Chiar am stat de vorba cu primarul din Nyiregyhaza ca pe viitor să avem o colaborare mai strânsă în vederea organizării de evenimente, putem să le promovăm în cele două judeţe pentru ca sătmărenii să poată veni aici la evenimentele organizate de orice fel de profil, în oricare domeniu, pot să fie culturale, sportive, toate evenimentele care sunt legate de Consiliul Judeţean şi nu numai, ci şi invers. Am pornit discuţia de la cele doua mitinguri să nu le suprapunem niciodată, dar acest lucru îl putem extinde. Mitingul aviatic este în 11 august, peste o săptămână. I-am adresat domnului primar o invitaţie, dar am dorit să venim aici ca să stabilim alte contacte cu aerocluburile şi cu cluburile private de aici din Ungaria, din zona limitrofă a graniţei ca să îmbunătăţim programul de la Satu Mare. Vreau să adresez şi o invitaţie pe această cale la mitingul aviatic de sămbătă. Ca în fiecare an intrarea este liberă. Îi aşteptăm pe toţi să fie alături de noi pe toata durata zilei pentru că pornim programul  de la 12 şi vom stat pe aeroport până spre seară. Vreau ca sătmărenii să stea alaturi de noi, pentru că după ce mitingul aviatic s-a sfârşit, va avea loc un after party. Taromul va fi din nou alături de noi, vom avea alături şi aviaţia militară, exact cum i-am obişnuit pe sătmăreni în fiecare an.“ a declarat domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Prima ediţie a mitingului aviatic a fost organizată în 2008, la iniţiativa Consiliului Judeţean, pentru a promova Aeroportul, Aeroclubul şi, în general, judeţul Satu Mare. De la an la an, mitingul organizat pe Aeroportul Satu Mare a căpătat amploare, devenind un eveniment important în Nord-Vestul ţării.

La mitingul aviatic, care va avea loc sâmbătă, 11 august 2012, sunt aşteptaţi peste 10.000 de sătmăreni, dar şi cetăţeni din judeţele învecinate, care vor avea ocazia să urmărească un spectacol al cerului.

comunicatCJ

comentarii

de vyz la 6 august 2012 - 20:16

!!!!!!!!

Lasati un comentariu