Părţile scârbavnice ale sistemului

• publicat la: 14 august 2012
Părţile scârbavnice ale sistemului

La sfârsitul săptămânii trecute s-au desfăsurat două tabere in acelasi judet din România. Una era tabăra EMI, tabăra tinerilor unguri din Transilvania, o tabără a secesionistilor, a persoanelor care refuză să recunoască si sa respecte Constitutia României.

Tabăra a beneficiat de vizitele oficialitatilor, de vizita parlamentarilor si liderilor partidelor extremiste (aflate la putere) din Ungaria. Din nou au concertat fromatii de muzica interzise in atatea alte tari. Muzica incită, ca in fiecare an, la destructurarea statului român, la dezmembrarea cu forta a acestuia.

Actiunea a fost finantata, printre altele, si cu 8.500 de lei de la Consiliul Judetean Harghita. Cu alte cuvinte platitorii de taxe (fraierii) din Romania au sponsorizat o actiune care cerea destructurarea României. Suna logic, nu?

In acelasi timp avea loc tabăra Noii Drepte. Tot in Covasna. In cadrul acestei tabere s-a discutat despre lupta nationala, despre unitate, despre valori crestine. Steagul României flutura si se auzeau cântece patriotice.

Tabăra a fost finanţată exclusiv de membrii asociatiei. Nici o sponsorizare, nici o subventie de la stat.

In timp ce nationalistii români discutau si prezentau raportul de activitate pe ultimul an, in tabăra maghiara se exersa tirul cu arme semiautomate.

In timp ce separatistii se distrau de minune, nederanjati, alaturi de presedintele CJ Harghita, in cadrul unei actiuni ce aduce atingeri grave statului, acelasi stat ii monitoriza atent pe nationalistii români.

Inainte de inceperea mesei de prânz, după rugăciune, un camarad a remarcat faptul că un jandarm impreună cu un civil fotografiau numerele masinilor participantilor la eveniment. Actiunea era in mod evident una de intimidare, din moment ce numerele le-ar fi putut nota sau fotografia jandarmii sau politistii de la intrarea in tabara, sau cei care patrulau pe lânga sau prin tabără. Trebuia sa apara insa si acea parte scarbavnica a sistemului, “civilul”, ca sa ne arate ca sistemul ne tine din scurt.

In timp ce tinerii maghiari urlau cat ii tineau bojocii ca vor lua cu forta parti din Romania, securistii nostri sunt preocupati de nationalistii români. Probabil ca astfel de creiere netede, hranite cu filme de propaganda comunista, in care legionarii erau portretizati ca niste infractori, incearca sa retraiasca peliculele lui Sergiu Nicolaescu. Putinele lor idei, neincurcate de circumvolutiuni, se concentreaza asupra unor puncte fixe. Pe langa turnatul vecinilor, pericolul nationalist.

Cum filme de propaganda despre pericolul maghiar n-au prea fost in perioada comunistă, perioada lor de formare la scolile de cadre, nici ei nu pot să perceapă un astfel de pericol la ora actuala.

Si iata cum România isi finanteaza de două ori propria distrugere. Pe de o parte direct, prin sponsorizarea celor care doresc desprinderea unor parti ale tarii, si indirect, prin plata salariilor unor astfel de securisti, cu idei putine si fixe.

Rămâne intrebarea: cine din conducerea tari doreste distrugerea României, cine doreste distrugerea ideii nationale?

Nici o grijă, vom afla!

sursa agonia-natiunii.ro

comentarii

de Avram Iancu la 16 august 2012 - 12:38

oare cand ne vom trezi?

de Trahanache la 16 august 2012 - 17:40

La pastele cailor !!!!!!

de marinaru la 16 august 2012 - 17:51

sistemul e ticalosit
pute coruptia

dar nu sint nici ticalosi
nici corupti !

de avramee la 16 august 2012 - 19:34

doar usl-ul jegos si hot pana in maduva oaselor ne mai poate salva.
nu e de ajuns cat au furat iliescu bombonel, acum mai vrem si ponta si antonescv. noapte buna romanie rosie.

de juve la 16 august 2012 - 20:04

hotul striga hotii avramee ! voi faceti tabere care incita interetnic si dezinformeaza dar pe banii Romaniei. voi nu stiti sa produceti,voi capusati !

de noua dreapta? la 17 august 2012 - 08:36

Noua dreapta nu a cantat cantece patriotice,ei au strigat „afara cu ungurii din tara ” la fel s-a intamplat la lansarea candidatilor usl in ianculesti!!!!

de roman din carei la 17 august 2012 - 09:36

cine judeca noua dreapta? cei care deschid birouri ale partidelor extremiste maghiare in satu mare? sau cei care fac tabere in romania pe banii guvernului si incita la ura interetnica si la dezmembrarea unui stat???cei care au avut ca slogan in campanie minden magyar szamit???romanii ar trebui sa taca si sa se ascunda cumva???au apus acele vremuri…de ce unii unguri au statut special si sunt mai presus de lege????de ce primarul de carei poate sa plateasca esalonat taxele si impozitele prin poprire din salar iar noi trebuie sa platim la timp,in fiecare an ca sa nu ne ia garda pe sus???de ce firme ca dominium pot sa dea tunuri si sa nu fie trase la raspundere sau sa plateasca salariile oamenilor la 3-4 luni????ati furat lacul celor din ianculesti si vreti sa va voteze si sa taca??? drumul e neasfaltat si desfundat si pentru refacerea lui s-au cerut voturi pentru udmr si vreti ca oamenii sa taca???si sa cante cumva imnul ungariei???daca minte si bun simt nu aveti de tupeu nu duceti lipsa !!!Traiasca Romania !!!!Traiasca Duhul lui Iancu !!!!

de mot la 17 august 2012 - 10:24

udmrul din carei ar trebui sa umble in varful picioarelor la ianculesti dupa ce inaintasii lor au omorat si maltratat populatia romanesca de aici in anii 40.
Din respect pentru urmasii celora care am fost nevoiti sa ne refugiem prin tara macar sa incerce sa mai reduca din suferintele pricinuite prin o atitudine care sa demonstreze ca nu sunt de acord cu cele intamplate atunci si politica extremista nu este cea agreata si de ei.Nu se poate construi nimic solid pe MINCIUNA si NEADEVAR.
unde sunt bunurile lasate de cei din ianculesti la refugiu???acum ati luat si lacul ca sa faceti tabere udmriste in ianculesti???o sa faceti si sectie maghiara la scoala cumva???

de eu la 17 august 2012 - 14:22

Da vom face. care-i problema cu secti a maghiara? Dar in 44 cei din garda de fier care l-au omorat pe fratele tatalui?!

de mot la 17 august 2012 - 14:38

problema e ca vreti ca sa maghiarizati romanii.
dupa ce au fost ucisi si batuti mai trebuiau sa va si multumeasca cumva???
de ce fortati inscrierea de copii la gradinite maghiare chiar daca parintii nu vor?
si la clasa intai e la fel. la voi nu exista democratie ci numai politica pumnului in gura.
de cand sunt astia doi primari au aparut aceste conflicte interetnice si incittarea la ura care domolise in timpul anilor trecuti.

de eu la 17 august 2012 - 15:10

Pe noi ne-au fortat sa inscriem copii la sectia romana.cand au facut numai doua clase de limba maghiara si sapte de romana!!! vrand-nevrand a trebuit sa-i trecem la sectia romana!!! aici nu maghiarizare s-a facut ci romanizare.cand pe voi va adus dej de la munte aico!!! si strabunicii mei s-au nascut aici.dar ai tai nu! dar asta nu inseamna ca eu sunt de acord cu prostiie facute de horthy respectiv garda de fier. daca sa intamplat asa.macar noi sa ne intelegem!!! eu personal nu am probleme ca i roman sau ungur.OM sa fie!

de caraian roman la 17 august 2012 - 16:26

dupa cum scrii se vede ca nu ai fost in clasa de limba romana asa ca nu te mai vaita ca prostu-n targ.noi am fost aici cand au venit strabunicii tai cu ganduri de cucerire….copii mei sunt la sectia romana si au profesori maghiari care nu stapanesc limba romana in anul 2012 in Romania!!cine a mai pomenit ca in Germania sa nu stii limba germana???cate clase de maghiara aveti in Germania??DaR IN CROATIA??Dar in Slovacia???Nici romanii nu au atatea drepturi in tara lor cate aveti voi!!!
Cate clase de romana sunt in Ungaria???De ce in cancelaria scolilor din Ungaria profesorii de romana se tem sa vorbeasca romaneste???
De ce vin politicieni din Ungaria sa dea indicatii in Romania si incita la destramarea tarii???Ce OM e cel care face asa ceva??Unde e buna intelegere atunci???
Daca nu ai probleme atunci de ce luati lacul de la Ianculesteni???De ce plateste seful de la UDMR Carei datoriile la statul roman?eu personal nu am probleme ca e ungur sau roman dar parca toti avem si obligatii nu numai drepturi.
obligatia de a plati taxe si impozite e numai pentru oamenii de rand? la primar nu se aplica?

de emil la 17 august 2012 - 16:49

@ eu

vezi ca iar ai trantit m…….(aterialul) in fasole, nagy pusztalegelista, imbecilista, pista, komunista! daca a fost romanizare, cum de nu stiti romaneste?

Lasati un comentariu