PPE nu reacţionează şi faţă de Băsescu

• publicat la: 9 august 2012
PPE nu reacţionează şi faţă de Băsescu

Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a făcut, joi, un apel către administraţia de la Bucureşti, dar şi faţă de liderii europeni, pentru a lua o poziţie clară faţă de apărarea democraţiei şi a statului de drept, acuzând PPE că nu reacţionează în cazul lui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

„În numele grupului S&D vreau să clarific încă o dată faptul că nu vom accepta presiuni asupra autorităţilor judiciare, indiferent de forma de care acestea se produc şi din partea cui provin. Este politica grupului nostru politic aceea de a apăra democraţia, statul de drept şi independenţa sistemului juridiciar în toate ţările membre. Mi-aş dori ca toate grupurile politice şi reprezentanţii acestora să acţioneze în acelaşi mod”, a declarat Swoboda.

El a ţinut să sublinieze, în acest context, „faptul că grupul PPE face apeluri doar la Guvernul român, nu şi la adresa preşedintelui Băsescu şi a apropiaţilor acestuia”.

„Presiunile politice asupra autorităţilor judiciare din partea oricui ar veni nu sunt deloc acceptabile”, a mai precizat Swoboda.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu