Procurorii continuă hăituirea țăranilor care au votat la referendum

• publicat la: 17 august 2012
Procurorii continuă hăituirea țăranilor care au votat la referendum

Procurorii lui Kovesi și Morar au luat-o din nou din poartă, prin satele românești, ca să-i întrebe pe țărani dacă au votat la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Mai mulți procurori au descins vineri în satul Peşteana, comuna Bălteni din județul Gorj, interogând sătenii.

„Au fost la ei la poartă, iar oamenii au răspuns dacă au fost sau nu la vot. Un om din comună mi-a spus chiar că se simte intimidat de DNA. (…) Procurorii au şi scris declaraţii în numele oamenilor, erau şi localnici bătrâni, în vârstă de 80 de ani”, a declarat, vineri, primarul din Bălteni, Gheorghe Păsărin, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Ajunşi la casa unui sătean, acesta nu i-a mai lăsat să plece proptindu-se în faţa maşinii. Omul era nemulţumit de faptul că au ajuns procurorii la el acasă să-l întrebe dacă a votat. „Ne obligă să dăm declaraţii cum am votat”, a spus localnicul, potrivit rtv.net. „Dă-te jos, până acum aţi fost cu gura mare!”, le-a spus procurorilor un alt sătean, conform sursei citate.

Procurorii au reuşit să plece de la casa cetățeanului revoltat şi au părăsit repede comuna.

Și într-un alt sat din comună a mers o echipă de procurori DNA, potrivit rtv.net, ca să interogheze oamenii

Localnicii sunt speriaţi, crezând că participarea la vot a devenit ilegală. Unii dintre oamenii interogați au puși să semneze din nou pentru a compara semnătura lor cu cea de la referendum!

Procurorii nu au zăbovit mult în această comună gorjeană, plecând la vederea camerelor de luat vederi. „Veniră pentru Băsescu ăștia!” le-a spus o localnică ziariștilor prezenți la fața locului.

Procurorii au intrat în ultimele zile în casele a zeci de săteni, punându-i să jure pe Biblie că au votat la referendum, lucru care a stârnit furia și nemulțumirea. În unele cazuri, oamenii au fost întrebați și cum au votat, potrivit spuselor lor.  cotidianul.ro

Lasati un comentariu