USL Satu Mare atenţionează PDL

• publicat la: 2 august 2012
USL  Satu Mare atenţionează PDL

USL atenţionează PDL cu privire la încălcarea Constituţiei. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la sediul USL, miercuri, 1 august. Conferinţa de presă a fost susţinută de cei doi copresedinţi USL la nivel de municipiu, Adrian Ştef şi Dorel Coica.

Întâlnirea de presă  a vizat două teme majore şi anume rezultatele referendumului şi o atenţionare către conducerea PDL cu privire la mesajele transmise prin intermediul presei cetăţenilor. Conferinţa de presă a fost deschisă de preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Ştef care a amintit rezultatul la referendum a judeţului Satu Mare ce se aliniază judeţelor însumând cele peste 8 milioane de cetăţeni care au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Adrian Ştef a subliniat în discursul său faptul că Băsescu nu s-a impus nici la Satu Mare votându-se demiterea de cetăţeni indiferent de etnie, religie sau motivaţie. Deasemnea le-a mulţumit cetăţenilor încă o dată pentru că nu au plecat urechea celor spuse de anumiţi lideri politici şi şi-au exprimat votul liber.

Boicotul a fost pe față. Vreau să-l întreb pe Holdiș dacă la şedințele lor de partid se decide cu votul celor prezenți sau prin numărarea celor absenți? Cu toate acestea populația județului nostru a votat în procent covârșitor pentru demiterea lui Băsescu și pentru acest lucru vă mulțumim din suflet” a afirmat Adrian Ştef.

Dorel Coica, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Satu Mare a declarat faptul că democraţia s-a reinstalat în Satu Mare în 10 iunie şi numărul votanţilor din 29 iulie arată faptul că poporul nu îl mai vrea pe preşedintele demis Traian Băsescu, fără nici o îndoială neputâdu-se vorbi de nerespectarea Constituţiei.

Totodată cei doi lideri USL sunt de părere că UDMR nu și-a mobilizat electoratul pentru a ieși la vot și mai mult decât atât preoții reformați și romano-catolici le-au sugerat credincioșilor care au participat la slujbe să nu se prezinte la urne. Totodată, în opinia dr. Dorel Coica îndemnul la vot din partea președintelui UDMR Satu Mare, Csehi Arpad a venit foarte târziu, duminică seara.Mai mult,deşi a primit asigurări din partea primarului Eugen Kovacs că a indemnat lumea să iasă la vot acestea s-au dovedit false după ce in editorialul apărut joi,26 iulie in publicaţia Nagykaroly es Videke şi semnat de consilierul său personal angajat la Primăria Carei,cititorii erau indemnaţi  să acorde sprijin  preşedintelui suspendat.

Referitor la declaraţiile lui Victor Orban,primarul Sătmarului a afirmat că : „Dacă doreşte, Orban Viktor poate să-l ia pe Băsescu în funcţia de consilier principal ca tot nu mai are flota si nu mai poate pleca pe mare acum si astfel poate  să instaureze acest fel de democraţie şi în Ungaria”.

Primarul Coica a scos în evidenţă si faptul că USL a reuşit să scoată la suprafaţă lucruri ascunse până în prezent  cum ar fi numarul real al populaţiei ţării .

Daniela Ciută

Lasati un comentariu