12 metode care te scapă de 100 de calorii pe zi

• publicat la: 22 septembrie 2012
12 metode care te scapă de 100 de calorii pe zi

Micile obiceiuri sănătoase pot avea un impact uriaş asupra siluetei cât şi asupra stării tale generale. Dacă reuşeşti să scapi de cel puţin 100 de calorii zilnic, vei pierde aproximativ 15 kilograme pe an. Află modalităţi simple dar foarte eficiente care te ajută să te păstrezi în formă.

1. Atenţie la băuturi!

Renunţă la băuturile dulci în favoarea apei. Ceaiurile îndulcite, băuturile carbogazoase, energizantele cât şi alcoolul pot fi foarte periculoase pentru silueta ta.

2. Redu porţiile

Este cea mai eficientă metodă de a consuma mai puţine calorii. În loc să-ţi încarci farfuria, încearcă să fii mai „zgârcită”.

3. Spune „Nu” mai des

Renunţă la brânza din sandwich, de exemplu, sau la maioneză. Micile schimbări pot avea efecte semnificative.

4. Ieşi la plimbare

Profită de vremea frumoasă când ai ocazia şi dă o tură de parc cu bicicleta. 30 de minute de plimbare cu bicicleta şi vei reuşi să scapi de mai mult de 100 de calorii.

5. Hai la piscină

Chiar dacă vara a trecut, asta nu înseamnă că nu poţi merge la înot. Doar 10 minute de înot te ajută să alungi 100 de calorii.

6. Optează pentru carnea slabă

Înainte de a trece la pregătirea cărnii, elimină toată grăsimea vizibilă. Cea mai slabă carne este cea de pui sau de curcan.

7. Dansează pentru o siluetă armonioasă

E weekend? Hai în club. Este săptămână de muncă? Nu-i nimic. Porneşte muzica şi hai la dans. 25 de minute de dans şi problema e rezolvată. Dacă te simţi energică, 15 minute de dans vioi şi cele 100 de calorii s-au dus.

8. Elimină făinoasele

Dacă vei elimina făinoasele albe din dieta ta (pâine, spaghete) vei reuşi să slăbeşti mai uşor, având în vedere că acestea conţin carbohidraţii simpli, principalii factori care duc la apariţia „colăceilor”.

9. Ieşi la joacă!

Ia-ţi copiii sau câinele şi hai la joacă în parc. Nu numai că te vei binedispune dar vei scăpa şi de kilograme. Optează pentru un joc care să presupună şi alergări şi în maxim 25 de minute vei scăpa de 100 de calorii.

10. Metoda de gătit

Renunţă la pregătirea alimentelor prin prăjire şi optează pentru preparatele sote, la grătar, coapte sau fierte.

11. Îţi place să ieşi cu rolele?

Foarte bine. 20 de minute de plimbare şi ai scapat de afurisitele de 100 de calorii.

12. Alege scările…

Şi renunţă definitiv la lift. Face parte dintre cele mai bune sfaturi pentru sănătatea ta. Nu numai că rezultatele se vor vedea în scurt timp pe silueta ta, dar schimbările se vor şi simţi.

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu