Alegătorii vor vota doar cu buletinul la parlamentarele din 9 decembrie

• publicat la: 1 septembrie 2012
Alegătorii vor vota doar cu buletinul la parlamentarele din 9 decembrie

Cetăţenii români vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, după ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral, informează Mediafax.

„S-au prorogat termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral din cauza faptului că, până în prezent, nu tuturor cetăţenilor români cu drept de vot le-au fost eliberate cărţi de alegător şi, din cauza subfinanţării, registrul electoral nu e operaţional”, a precizat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Guvernul a stabilit că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate.

Executivul a aprobat totodată modelul timbrului autocolant precum şi condiţiile de tipărire şi de utilizare a acestuia la alegeri, modelele pentru copia de pe lista electorală permanentă, lista electorală suplimentară, extrasul de pe copia listei electorale permanente sau a listei suplimentare şi ale altor tipizate ce vor fi folosite la scrutin.

Au mai fost aprobate modelul buletinelor de vot şi modelele ştampilelor ce vor fi folosite la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu