Alt focar de trichineloză

• publicat la: 24 septembrie 2012
Alt focar de trichineloză

Un număr de 16 persoane, dintre care 5 copii, se află internate la secţiile de boli infecto-contagioase ale spitalelor din Satu Mare şi Negreşti-Oaş, prezentând forme medii de infecţie cu trichineloza după ce au consumat carne de porc ce nu a fost examinată de către medicul veterinar.

Nu mai puţin de 61 de persoane s-au prezentat in cursul zilelor de sâmbătă si duminică la Spitalul Orăşenesc din Negresti-Oas cu simptome specifice infectării cu trichineloza.

Dintre acestea, 12 au fost transferate la Spitalul Judetean Satu Mare, prezentând forme mai grave ale bolii, insă aflându-se acum in afara oricărui pericol. Alte 45 de persoane au acuzat dureri specifice infectării cu trichineloza, insă nu a fost necesară internarea lor la spital. Si-au făcut totuşi analize de sânge, iar rezultatele le vor fi comunicate in cursul zilei de marţi . Potrivit declaraţiei directorului Directiei de Sănătate Publica, Dorina Dragoş-Guran, acesta este cel mai mare focar de trichineloză inregistrat in ultimul deceniu in judeţul Satu Mare.

Vă reamintim însă că peste 150 de careieni s-au îmbolnăvit de trichineloză în luna iunie a anului 2008. Aceştia au consumat carne şi produse de carmangerie infestate, puse în vânzare de societatea Agrofieni din Foieni  care a introdus în procesul de producţie carcasa unui porc, necorspunzător sanitar, provenit din  gospodăria proprie a unui măcelar ce lucra la această societate.

www.buletindecarei.ro

Lasati un comentariu