Ambasadorul Italiei la Satu Mare

• publicat la: 10 septembrie 2012
Ambasadorul Italiei la Satu Mare

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Stef, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Ovidiu Silaghi, prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, subprefectul Cristian Sasu, vicepreședintele Consiliului Județean Mircea Govor, consilierul județean Octavian Petric, primarul municipiului Satu Mare Dorel Coica, viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca, consilierul primarului Dan Băbuț, Directoarea Camerei de Comerț și Industrie Satu Mare, Daniela Culic au primit delegația Italiană condusă de Ambasadorul Italiei Mario Cospito.

Delegația Italiană a fost formată din Ambasadorul Italiei Mario Cospito, Șeful Biroului Economic și Comercial al Ambasadei, Constantino Tarducii și reprezentantul ICE, Mario Iaccarino, reprezentantul Confindustria România, Tommaso Busini, reprezentantul SACE, Speranta Tirsar, reprezentanții Camerei de Comerț Italiană pentru România, Guglielmo Frinzi și Adrian Dimache, Corespondentul Consular Dino Tucci și Corespondentul Consular Francesco Stasolla.

În cadrul acestei întâlniri s-a dorit identificarea modului în care celor două țării se pot asocia pentru a dezvolta proiecte de durată avantajoase pentru ambele părți.

Reprezentanții românii au prezentat care sunt proiectele de investiție deja începute în județul nostru și care sunt oportunitățile de investire.

Adrian Stef, președintele Consiliului Judetean Satu Mare a afirmat în alocuțiunea sa faptul că este foate important ca în județ,  să se investească în infrastructura și în turism.

Un proiect foarte important care vizează crearea de locuri de munca și dă posibilității de investiții este drumul expres care se construiește  de anul viitor și va lega județele Satu Mare și Baia Mare. Însă proiectul drumului expres este important si pentru ca va lega Romania, judetul Satu Mare de Nyreghiaza, Ungaria și deschide drumurile mai departe către toată Europa.

Proiecte în care Consiliul Județean Satu Mare este implicat direct și vizează crearea de noi locuri de munca sunt Parc Balnear Beltiug și Luna Șes.

După întâlnire reprezentanții administrației locale și ambasadorul Italiei Mario Cospito au susținut o scurtă conferință de presă în care au anunțat buna colaborare dintre cele două țării, intenția de a menține contactele și intenția de a dezvolta domeniul ecomonic și cultural.

În județul Satu Mare sunt 237 de firme cu capital italian, din care 85% sunt active, având aproximativ 1500 de angajații. Firmele cu capital italian au o cifră de afaceri de peste 170 de milioane, 143 de milioane fiind atinși de primele 25 de firme cu peste 1400 de angajați.

Firmele cu capital italian după capitalul investit sunt pe locul patru în județ  și după numărul de firme pe locul trei.

redactia

Lasati un comentariu