Artiştii fotografi careieni se prezintă

• publicat la: 23 septembrie 2012
Artiştii fotografi careieni se prezintă

Sub genericul „Trecutul în lumina reflectoarelor”, la Castelul Karolyi a avut loc astazi  vernisajul unei expoziții colective de artă artă fotografică.

Au expus artiștii fotografi Doboș Titus, Vénig László, Vénig Ervin, Ieremi Iosif, Murvai György și Cziker András, fondatorii Fotoclubului 9 Mai.

Evenimentul a fost deschis de Romat Sandor, muzeograf la Muzeul Municipal Carei, instituție aflată printre organizatori alături de Centrul Cultural și Centrul de Promovare a Turismului. Un discurs scurt în care a subliniat vechimea acestei arte pe plaiuri careiene.

Primarul Kovacs Eugen a scos în evidență pasiunea mare pe care protagoniștii expoziției trebuie să o fi avut pentru arta fotografică,având în vedere că în acea perioadă nu exista tehnica  erformantă  de astăzi, iar realizarea fotografiilor se făcea cu costiuri destul de mari.

Înainte ca puținii amatori de artă fotografică să poată admira exponatele,a fost lansată cartea cu același titlu, “Reflektorfényben a múlt”, carte ce face o scurtă istorie a cluburilor foto ce au activat în Carei amintindu-i pe cei mai cunoscuți artiști fotografi  careieni.

Recenzia cărții a aparținut profesorului Végh Balázs Béla.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu