Caravana Carierei la Satu Mare

• publicat la: 5 septembrie 2012
Caravana Carierei la Satu Mare

Caravana carierei a ajuns din nou la Satu Mare. Blocul National Sindical a propus astăzi in faţa autorităţilor locale aderarea la reţeaua partenerială pentru sustinerea tinerilor.

Caravana carierei are ca scop asigurarea tranzitiei de la şcoală la viaţa activă in vederea creşterii gradului de ocupare pentru viitorii absolventi din invăţământul preuniversitar. Proiectul reprezintă un eveniment flexibil si mobil, conceput la nivelul şcolii care include o expozitie mobilă si seminarii educationale-suport pentru elevii aflati in an terminal din licee si scoli de arte si meserii.

Costin Dumitru declara că prin locurile in care au fost, tinerii au regretat plecarea Caravanei carierei. Din decembrie până in prezent, Blocul National Sindical s-a intâlnit cu 2.400 de tineri. 90% dintre ei au declarat ca vor  să lucreze in România. Chiar astăzi, la Bucuresti, a avut loc pentru prima oarp reunirea Grupului de lucru National pentru Tineri, structură susţinută de BNS din care mai fac parte experti din cadrul Ministerului Muncii si a autorităţilor centrale.

Prezent la conferinţă, presedintele Consiliului Judetean, Adrian Stef a declarat ca judetul Satu Mare se concentreaza in acest moment pe infrastructură pentru a crea conditiile necesare aducerii investitorilor străini.

Un proiect foarte important care vizeaza crearea locuri de munca este drumul expres care se construieste  de anul viitor si va lega judetele Satu Mare si Baia Mare. Insa proiectul  drumului expres este important si pentru ca va lega Romania, judetul Satu Mare de Nyreghiaza, Ungaria si deschide drumurile mai departe catre toata Europa.

Proiecte in care Consiliul Judetean Satu Mare este implicat direct si vizeaza crearea de noi locuri de munca sunt Parc Balnear Beltiug si Luna Ses.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu