Conopidă gratinată cu sos de tomate şi pui cu mango

• publicat la: 20 September 2012
Conopidă gratinată cu sos de tomate şi pui cu mango

Lista ingredientelor:
1 conopida mijlocie
1 conopida romanesco
Supa de legume
2 oua
200 ml de lapte
100 g brânză topită
1 ceapa
800 grame de tomate
2-3 linguri pasta de tomate
Sare
Piper proaspat macinat
Piper Cayenne
1 lingurita de unt
1 priza de zahar
frunze de busuioc pentru ornat

Mod de preparare:
Curătaţi conopida, spălati  si lăsati  apoi să se scurga bine. După ce s-a scurs, tăiaţi conopida in bucăţele. Puneţi supa la fiert, adăugati conopida si lăsati-o sa fiarbă circa 6-8 minute. Dupa ce s-a fiert scoateti  bucăţelele de conopidă si lăsati-le la scurs.
Intr-un castron alestecati ouăle cu laptele si cu brânza topită. Condimentati cu sare, piper, piper Cayenne.
Ungeti o tavă de copt, asezati conopida, turnati glazura si dati la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
Pentru sosul de tomate incingeti untul  apoi caliti ceapa taita marunt. Decojiti rosiile, curatati-le de seminte si taiti-le cubulete. Puneti-le peste ceapa calita, impreuna cu 2-3 linguri de pasta de tomate. Dati-le in clocot.
Striviti tomatele cu furculita sau pasatile cu telul. Condimentati sosul cu sare, piper, zahar si piper de Cayenne si asezati-le pe farfurii care au fost incalzite in prealabil.
Asezati conopida gratinata pe sos, ornati cu frunze de busuioc si serviti imediat cu salata de ridichii.

Piept de pui cu legume şi mango

Lista ingredientelor:
500 g file de piept de pui
4 linguri sos de soia
4 linguri otet de fructe
2 linguri de miere
Sare, piper proaspat macinat
1 lingura ulei de susan
2 catei de usturoi
1 ceapa
3 ardei grasi- rosu, verde, galben
1 legatura de ceapa verde
100 ml vin alb
200 g supa de legume
2 fructe de mango
1 lingura praf de ghimbir
1 legatura de arpagic verde

Mod de preparare:
Spalati carnea de pui sub jet de apa, stergeti-o si apoi taiati-o in fasii.
Amestecati intr-un castron sosul de soia, otetul de fructe si mierea. Turnati totul peste carnea de pui, condimentati cu sare, piper si lasati-o la marinat in frigider cel putin  o ora.
Incingeti uleiul de susan intr-un wak si prajiti carnea, amestecand continuu. Curatati  usturoiul  si ceapa, taiati-le marunt si puneti-le peste carne, la calit.
Taiati ardeii cubulete si puneti-le la calit. Curatati ceapa verde si adaugati-le peste carne. Stingeti cu vin alb, turnati supa de legume si fierbeti totul la foc potrivit timp de 10 minute.
Curatati fructele de mango, scoateti samburii, taiati-le bucati si puneti-le in wok. Asezonati cu sare, pipe, praf de ghimbir si dati inca o data in clocot.
Aranjati totul pe un platou, decorati cu arpagic verde curatat si tocat marunt.

sursa feminis.ro

Lasati un comentariu