Corespondentul FAZ recidivează în denigrarea României

• publicat la: 17 septembrie 2012
Corespondentul FAZ recidivează în denigrarea României

Născut din concubinajul spiritual dintre Monica Macovei şi Emil Boc, Karl-Peter Schwarz este un fel de frate vitreg al Andreei Pora. Prin urmare, nu miră pe nimeni că, în materie de presă, el n-a ajuns încă la genunchiul broaştei, iar în materie de cultură, încă se ceartă cu cârtiţa prin subteranele inteligenţei!

Veşnic corespondent de presă, Schwarz n-a aflat un lucru elementar: că provocările antinaţionale nasc reacţiile naţionaliste, că nu poţi să-mi înjuri ţara şi eu să stau cu mâna-n sân!

În ultimul articol, „Der Mann, der weiß, wer er ist” („Omul care ştie cine este”), pe care îl publică în ziarul „Frankfurter Allgemeine Zeitung” din 14 septembrie a.c., ca o corespondenţă din… Wien (!), Schwarz îl batjocoreşte pe Crin Antonescu, unul din liderii opoziţiei din România, în termeni pentru care Cârcotaşii l-ar trimite să-şi ia pastilele. Iată câteva pasaje din acest „articol”, aşa cum au fost traduse de „Evenimentul zilei”:

„Lider al Partidului Naţional Liberal care, împreună cu şeful PSD, Victor Ponta, a încercat, în vară, să-l demită pe Traian Băsescu, bazându-se pe susţinerea Parlamentului, Crin Antonescu are o strângere de mână moale”!

„În primăvara lui 2012, PNL, PSD şi micul Partid Conservator, condus de mogulul şi securistul Dan Voiculescu (‘Felix’), au făcut o alianţă pentru detronarea lui Băsescu. Au existat diferenţe de program politic între cele trei partide, dar acestea nu au fost tactice”, pentru că „nu Ponta, ci Antonescu a fost forţa motrice din spatele încercării de demitere a lui Băsescu… Iniţial, Victor Ponta a vrut să aştepte, dar scandalul de plagiat în care a fost implicat, precum şi condamnarea mentorului său, fostul premier Adrian Năstase, au grăbit lucrurile”.

„Timp de trei săptămâni, până când Curtea Constituţională a stabilit că nu a existat cvorum pentru referendumul de demitere, Antonescu a fost preşedinte. Timp în care a acuzat SUA şi Uniunea Europeană că s-au amestecat în treburile interne ale României şi i-a iritat pe Angela Merkel şi pe Jose Manuel Durao Barroso (…). Ofensat de criticile Vestului, liberalul loveşte înapoi, folosind un ton anti-occidental”.

Şi dacă Schwarz scrie de ton, să remarcăm, mai întâi, tonul părtinitor şi al acestui articol, apărut cu o zi înainte de vizita lui Băsescu la Bruxelles, astfel încât să-i pregătească terenul, iar politicienii europeni şi opinia publică internaţională să-l vadă ca pe supravieţuitorul unui puci, nu ca pe un preşedinte fără legitimitate, aşa cum au arătat rezultatele referendumului!

Citit cu atenţie, articolul din FAZ pare scris de consilierii de la Cotroceni, căci are toate nuanţele pe care le repetă seară de seară la TV parlamentarii PDL:

– introducerea lui Dan Voiculescu, numit, evident, „Felix”, ca iniţiator al suspendării, astfel încât decizia Parlamentului să pară doar o consecinţă a unor jocuri de culise

– motivarea suspendării lui Băsescu prin nerăbdarea lui Crin Antonescu de a ajunge la Cotroceni, deşi toate sondajele îl dădeau ca favorit în viitoarea cursă prezidenţială

– motivarea implicării lui Victor Ponta prin apariţia scandalului referitor la plagiat şi, mai ales, prin arestarea „mentorului” său, Adrian Năstase

– sublinierea „tonul anti-occidental” al declaraţiilor lui Crin Antonescu pentru că a criticat poziţiile partizane ale unor oficiali ai UE.

Singurul element personal din textul lui Karl-Peter Schwarz este „strângerea de mână moale” a lui Antonescu, o noţiune sociologică nouă, pe care corespondentul FAZ o introduce în analiza politică! Ce ar urma să determine această nouă unitate de măsură din spaţiul politic, Schwarz nu ne spune, dar intuim că ea a apărut în limbajul său ca urmare a comparaţiei făcute cu strângerea vârtoasă de mână a lui Traian Băsescu, pe care-l vedem cum zbiceşte repetat mâna partenerului la toate întâlnirile oficiale!

Textul original al lui Schwarz este mult mai obraznic, având chiar conotaţii sexuale: „Sein Händedruck ist weich, sein Blick unstet. Er hat nichts vom Macho-Charakter der ‘starken Männer’ des Balkans an sich”. Deci, Antonescu nu numai că are „strângerea de mână moale”, dar are şi „privirea instabilă”, iar ceea ce-l deranjează pe corespondentul FAZ este că „nu are caracterul unui macho”. Pentru chestii mai tari, domnul ziarist ar trebui să încerce, totuşi, în altă parte, pe la Tolea sau Iftimoaie!

Cine este acest Karl-Peter Schwarz?

Ne obişnuiserăm ca textele de analiză politică din presa occidentală să fie adevărate radiografii făcute de specialişti în politologie, nu banale corespondenţe făcute de nişte ţuţeri interesaţi de jocurile politice interne, care par a fi devenit copii ridicole ale unor băştinaşi, precum Andreea Pora, Dan Tăpălagă sau Bădin, fostul angajat al lui „Felix”.

Nelămuririle nostre se risipesc dacă mai trecem o dată în revistă biografia acestui corespondent al FAZ, despre care cotidianul.ro a mai scris de câteva ori.

Karl-Peter Schwarz este un austriac care a făcut studii de istorie şi literatură italiană, cu care a încecat să-şi facă un viitor onorabil. Cum despre strângerea de mână a lui Dante nu s-au păstrat dovezi, iar „Divina comedie” este mai lungă decât un discurs politic, Schwarz a abandonat cercetarea despre literatura italiană, descoperind la bătrâneţe că e mai uşor să fie corespondent al unui ziar decât istoric literar!

Şi, uite-aşa, el se angajează mai întâi corespondent la „Die Presse”, un mic ziar regional din Viena, unde, mai târziu, a ajuns chiar redactor şef adjunct, după ce trecuse o vreme şi pe la ORF, radioul austriac.

Asta era toată experienţa sa de presă în 1990, când s-au produs schimbările din Europa de Est, în care Schwarz a văzut oportunitatea de a ieşi din anonimat! A plecat, mai întâi, la Praga, de unde trimitea corespondenţe pentru micul ziar vienez la care lucrase, apoi şi-a extins aria în România, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Muntenegru şi Albania, ajungând corespondent al ziarului „Frankfurter Allgemeine Zeitung” din aceste ţări, unde nici un ziar nu-şi permitea să aibă un corespondent permanent.

Cum s-a descurcat el cu naveta dintre aceste ţări din salariul unui banal corespondent,â este treaba sa, dar trebuie spus că, măcar despre România, n-a aflat nimic nici despre Brâncuşi, nici despre Eminescu, căci n-a reuşit în mai bine de zece ani să înveţe o boabă din limba română!

În aceste condiţii, nu ne miră că el este cel care, după o „documentare” făcută din fişele de la psihiatrie ale Simonei Fica, Schwarz a scris în FAZ că Victor Ponta l-a ucis pe procurorul Panait, aruncându-l de la etaj! Pentru cei care nu cred că este posibil ca FAZ să publice astfel de aberaţii, reluăm un fragment din articolul „Rumänien Er glaubt, dass er mit allem durchkommt”, apărut în 28 iulie 2012, cu o zi înainte de referendum: „Rasch war von einem Suizid die Rede. Den Recherchen der rumänischen Journalistin Ela Simona Fica zufolge war dem Sturz ein Streit zwischen Ponta und Panait vorausgegangen, weil Ponta seinen Kollegen zur Einstellung seiner Ermittlungen bewegen wollte”.

Schwarz: „Locul vostru nu este în UE”

Ca să înţelegem mai bine ce sentimente are faţă de România, reamintim ce spunea acest corespondent FAZ la postul „Naşul TV”, al lui Radu Moraru, un mai vechi şi mai cunoscut pupincurist băsescian, unde Schwarz spunea:

„Dacă vreţi să vă întoarceţi la vremea lui Ceauşescu, poftiţi! Asta e decizia poporului român, dacă poporul roman acceptă aceste lucruri, atunci, bine, întoarceţi-vă. Întoarceţi-vă la ceea ce era sub Ceauşescu. Pentru că de asta este vorba. Dacă distrugi toate mecanismele de control şi echilibru din sistemul democratic, dacă începi să urmareşti oamenii pentru opiniile lor politice, dacă începi să ameninţi jurnaliştii, cum se întâmplă acum, atunci care mai e diferenţa? Ieşiţi din UE, uitaţi-o, ieşiţi din NATO, mergeţi cu Coreea de Nord, Teheranul, Moscova. Acolo e locul vostru. Locul vostru nu este în UE”.

Pentru o astfel de declaraţie, impostorul austriac ar putea fi foarte uşor trimis acasă, căci România nu şi-a permis niciodată să spună astfel de aberaţii despre Austria, nici când Heider ameninţa Europa cu ideologia sa ultranaţionalistă!

cotidianul.ro

comentarii

de io la 17 septembrie 2012 - 18:31

asta nui neam cu borsosu care scrie la nagypuszta impotriva romanilor????si traieste din banii romanilor ca nu e in stare sa se gazdaleasca singur….una li cununa la astia doi!
bine ca nu scrie nime ca praf i acoperisu de la primaria noua tomnita de dominium pe banii nostri….

Lasati un comentariu