Cu ei ne mândrim. Trei medalii de aur şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Milano

• publicat la: 29 septembrie 2012
Cu ei ne mândrim. Trei medalii de aur şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică de la Milano
Elevii români au câştigat trei medalii de aur şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Informatică desfăşurată la Milano, în Italia, a anunţat, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, informează Mediafax.

„Vă dau o veste bună, pe care am primit-o printr-un sms: la Olimpiada de Informatică, la care au participat elevii români, la olimpiada internaţională, au luat trei medalii de aur şi una de bronz, iar România s-a clasat prima în acest concurs. Este absolut extraordinar, nu pot decât să le mulţumesc profesorilor care i-au pregătit pe elevi, să îi asigur de tot respectul meu, de toată consideraţia mea şi în acelaşi timp, cred că nu numai Ministerul Învâţământului, cred că ar trebui ca ţara aceasta să dea un semnal clar pentru elitele ei. Eu mă voi strădui să fac acest lucru, pentru că orice ţară creşte mai ales cu contribuţia elitelor pe care le produce”, a declarat Ecaterina Andronescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Craiova.

Andronescu a precizat că a primit mesajul pe telefon chiar în timpul conferinţei respective.

Cele trei medalii de aur au fost obţinute de doi elevi de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de unul de la Liceul „Liviu Rebreau” din Bistriţa-Năsăud, iar medalia de bronz a fost câştigată de un elev de la Liceul „I.L. Caragiale” din Ploieşti.

Întrebată dacă Ministerul Educaţiei se poate implica mai mult pentru a-şi proteja olimpicii, Ecaterina Andronescu a spus că lucrează la o strategie în acest sens.

„Olimpici iau acum o sumă care cred că se ridică la 120 de milioane de lei vechi. Acesta este premiul cel mai mare şi premiile acestea vin de la o hotărâre de guvern pe care cândva, am iniţiat-o eu de dragul şi din respect, din respect, subliniez lucrul acesta, pentru ei. Cred că merită mult mai mult pentru acest premiu. Premiul acesta este luat şi de elev, şi de profesorul lui, şi de şcoală, ar trebui să îl înmulţim cu trei.(…) Pentru ei, eu încerc să văd ce soluţii am avea să îi aducem, după ce învaţă, acasă sau cum să facem ca o parte din ei să nu mai plece”, a mai declarat Ecaterina Andronescu.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu