Efectul pervers al paşalâcului

• publicat la: 2 septembrie 2012
Efectul pervers al paşalâcului

După 300 de ani, România s-a transformat din nou in paşalâc. Cu concursul si la cererea partenerilor euro-atlantici, care nu au incredere in autorităţile de la Bucuresti. Autorităţi puse pe furat, dispuse la trădare, la duplicitate, la sacrificarea celor mai elementare interese nationale.

In paşalâc, cine nu face parte din sistem e eliminat. Iar din sistem fac parte multi dintre cei care provin din fosta securitate, preluati fiind de serviciile inteligente euro-atlantice, precum si cadre noi, de nădejde, formate si promovate in ultimii 20 de ani.

Evident, nimeni nu va recunoaste oficial afirmatiile de mai jos. Cum ar fi, de pildă, aceea că nu poti ajunge sef al unui serviciu secret la Bucuresti fără acordul prealabil al marilor puteri. Care nu-si vor da acordul decat pentru acele persoane pe care le au sub control.

Prin intermediul acestor servicii dar si al unui puternic lobby international este impiedicată, pe orice cale, ajungerea la putere a acelor persoane care nu fac parte din acest sistem de paşalâc modern. In acest moment, si presedintele României trebuie să facă parte din sistem.Precum Băsescu.

Antonescu nu face parte din sistem. De aceea, in ciuda uriaşei sale popularităţi la scară nationala, el este refuzat de aliaţii noştri euro-atlantici. Iar Ponta, la randul lui, este ejectat pentru ca, fiind prea apropiat de Antonescu, nu poate fi controlat de sistem. Dar in ce scop se intâmplă toate acestea?

Dincolo de zbuciumul vietii politice, dincolo de derapajele institutionale ori de natura democratica, cel mai profund fenomen care a caracterizat România ultimilor 20 de ani este dezindustrializarea si deznationalizarea.

Marile industrii, controlate de români, de capitalul autohton, sunt in prezent cvasi-inexistente. De altfel, in general România a fost dezindustrializata si transformată intr-un furnizor de materie prima, intr-o piaţă de desfacere si intr-un exportator de forţa de muncă ieftina, calificata si necalificata.

Pierderile, din perpectiva Bucurestiului, sunt uriase. Beneficile din perspectiva partenerilor euro-atlantici sunt si ele pe măsură. In timp ce marea masă a populatiei este pauperizată iar clasa de mijloc redusă atât de mult incât să ocupe doar un loc oarecare in vitrina, multinationalele euro-atlantice ocupa pozitiile cheie in intreaga economie românească, extragând profiturile prin intermediul firmelor-mamă, care nu au sediile principale in România si care, deci, nu plătesc impozite aici. Cu exceptia impozitelor pe forta de munca.

Statul român nu incasează nimic nici de pe urma celei mai dramatice migratii din istorie, cele câteva milioane de români care lucrează in străinătate plătind impozite in statele gazdă.

In acest timp, românii lupta loiali, cu preţul sângelui si al unor uriase sacrificii materiale, pe toate fronturile asa-zisului parteneriat euro-atlantic. Un alt efect pervers al stării de paşalâc este faptul ca, in ciuda valorilor occidentale, autorităţile euro-atlantice care dirijeaza trenurile in România ignora cea mai importanta institutie a democratiei. Si anume Parlamentul. De ce? Pentru ca singurul dusman real al starii de pasalac este poporul. Cetăţeanul. Care se exprimă prin vot. La naiba cu votul in paşalâc!….corectnews.ro

comentarii

de DAN la 2 septembrie 2012 - 18:02

Nu mai poate fi credibil acest domn ca jurnalist, din moment ce a intrat in politica nu mai poate fi impartial.Asa cum nu mai sunt de credibili nici altii, asa pretinsii jurnalisti care pe fata denigreaza partidele si persoanele care nu le tin trena.

de gina la 2 septembrie 2012 - 23:59

total de acord cu autorul articolului ! bogatia tarii a adus numai belele locuitorilor sai si a atras toti neavenitii . de fapt si cele cele doua razboaie mondiale au pornit de la nemtii care acum dau lectii in ue si se vor din nou stapani peste europeni ca altfel nu stiu sa traiasca.

de podina ioan la 3 septembrie 2012 - 08:25

mai bine ar fi tacut si asta!!!!

de nedumerirea la 4 septembrie 2012 - 14:53

domnu presedinte basescu a afirmat recent ca statul a fost facut tandari de usl .daca tot ii pasa de dreptate si are o asa buna colaborare cu institutiile care sustin respectarea legilor tarii noastre de ce nu se ia atitudine si la carei unde udmrul a facut tandari bugetul local pe urmatorii 30 de ani in conditiile in care parlitii de conducatori si-au imbogatit proprietetile de cand sunt la carma orasului.domnul presedinte basescu nu ar trebui sa permita aliatilor din udmr sa il faca de ras si sa nu respecte legile tarii.
cum este posibil ca in primaria carei sa fie salar mediu de 800 de euroi de peste 3 ani si presedintele basescu sa ne explice mereu de ce e nevoie de austeritate? de ce e numai pentru unii austeritate domnule presedinte basescu si pentru udmr carei nu mai e valabila legea din romania?
pe cand o luare de atitudine si pentru orasul carei din romania domnule basescu?

de eu la 4 septembrie 2012 - 16:23

Pentru Romania ar fi bine sa fie condusa de un strain,neamt,american,numai roman sa nu fie! Dealungul timpului s-a dovedit ca pe aceste meleaguri s-a trait bine cand eram condusi de altii!

de NOI la 4 septembrie 2012 - 16:35

…zise iudmrul careian si mai lua un imprumut de la statul roman!!!nimeni nu contesta ca voi nu stiti sa traiti decat condusi de la centru si cu resursele altora dar nu voi hotarati in tara asta !!!!
daca nu va plac romanii ia folositi cealalta cetatenie a voastra, ca nu va tine nimeni cu forta in tara care nu va place!!!
mai strain ca baselu sustinut de voi nu gasesti prin tara si totusi in carei sunt multi maghiari asistati social si multi cei care frecventeaza centrele de ajutoar social si caritasurile asa ca nu vad ca traiti mai bine ca romanii sub baselu…numa astia cu functiilingatoare din iudmreu ce se mai bucura de cate vro farfurie de mancare in plus de la cantina orasului ca restu….muncitori la banda la cauciucuri….

de eu la 4 septembrie 2012 - 16:49

Cine a vorbit aici de udmr?! noi suntem multumiti de ei aici la carei si asta va doare!!! datorita usluilui schengen peste100de ani! ati vrut sa faceti programul pt merke?! na bine o ajuns atunci nemtii!

de PASALACUL la 4 septembrie 2012 - 16:55

Doctor amendat, după ce și-a lăsat copiii să se joace cu creierul unui marinar

Un doctor din marina americană a scos creierul unui marinar din borcanul în care era păstrat și i-a lăsat pe copiii săi să se joace cu el. Virginia Board of Medicine l-a amendat pe Mark E. Shelley cu suma de 2.500 de dolari. De asemenea, acesta a fost concediat.

Shelley transporta creierul de la un spital din Carolina de Nord, când s-a oprit acasă. Acolo le-a permis copiilor să se joace cu specimenul, în timp ce soția sa a făcut poze. O comisie medicală urmează să stabilească cum a murit marinarul. De asemenea, se pare că incidentul nu a afectat creierul. „Nu putem comenta în legătură cu angajați din cadrul marinei, însă vă putem spune că se vor lua măsuri disciplinare”, a spus Deborah Kallgren, un reprezentant al Virginia Board of Medicine.

de emil la 4 septembrie 2012 - 17:03

@nedumerire
corect se spune suspendatul/atarnatul besescu demisul, nu domnul pres…

@ eu
mai nou stii si istorie? vad ca te bucuri ca nesimtita de merkel si cu ciocanul portughez l-au impus pe besescu! nu-i nimic, nu numai ca o sa zboare ca ceasca, dar va fi si suspendat de un felinar. ca sa vada cele 7,5 milioane de voturi si sa se uite dupa flota. asta nu peste mult timp. e clar, e presul ungurimii, de aia ti-e atat d drag

de eu la 4 septembrie 2012 - 17:09

Nui vorba aici de marina,aici e vorba de ponta si antonescu! ei incearca sa dea lectie lui merkel! na asta ds tupea

de NOI la 4 septembrie 2012 - 17:10

no da mai catyingan nu tati odata sariti ca poate va-mburdati de tat…
da de ce nu mereti voi in schengenu vost la merkel sa va pupe in frunte?
usa ii deschisa.
merkel de la stasi vi buna da de felix nu va place…cine sa ii mai inteleaga pe bosii iudemeristi….cucoana merkel a inchis centralele nucleara la ei da vrea sa le faca in romania si aia ii doare daca pica baseluchelu…da pentru voi ii bine si poanta cu schengenu ca siase nu pricepeti deastea….am uitat ca voi nu ganditi ca ascultati numa de…conducatori

de eu la 4 septembrie 2012 - 17:21

Na bine ca ganditi voi de aceea sta tara asta unde sta! vad ca nu va place adevaru?! merkel va face aici ce vrea ca fara nemti muriti de foame! daca din cauza udmrului nu a fost demis basescu, atunci inseamna ca suntem peste 50% din populatie!

de NOI la 4 septembrie 2012 - 17:53

ne scuzi da am uitat ca udmrul are statut separat in romania si ei sunt mai presus de lege si legi…ne scuzati dara.
voi puteti sa furati si daca va prinde justitia iesiti in stada cu popii ..cica e discriminare…
voi puteti sa platiti impozitele esalonat la zeci de ani si noi nu avem voie sa spunem nimic de voi…
voi vreti autonomie da pe banii romaniei…si cred ca de aia va trebe voua sprijin de la nemti…da nu intelegem de ce stati unde nu va place?
de ce va tot chinuiti peaici daca nu sunteti multumiti si tot criticati tara asta pe care nu o recunoasteti da din care traiti?
merkel nu va primeste?
oare de ce?

de eu la 4 septembrie 2012 - 22:02

Eu sunt plecat de mult (1993) .dar doresc binele celor care au ramas acolo nu ca si uslul vostru.ei au crezt ca fac ce vor in uniune?! sau „majoritarii unguri” sunt de vina ca a ramas basescu?! numai udmrul e de vina ca ei sunt mai multi in tara!!!!

de matusa tamara la 4 septembrie 2012 - 22:34

dragu matusii tu esti cam plecat ce-i drept….da nu cumva si prin cantonamente?

mai era unu pe-aici,zis…moale …cu acest limbaj si tot frustrat era ca nu putea ramane pe la tante merkel,ca aia nu face scoli pentru tulipani si nici case si fabrici din banii statului pentru fitecine… asa ca tot la statu roman cersiti la poarta….ca la voi …mai greu cu munca.

de eu la 5 septembrie 2012 - 08:41

Nu stiu despre ce si cine vorbesti?!dar eu am 27de ani in campul muncii. va ca la majoritarii udmr nu prea veti ce spune! Incodata.daca udmrul si ungurii sint de vina ca a ramas basescu.atunci inseamna ca ei sunt peste 50% di populatie!!!!

de pityu la 5 septembrie 2012 - 09:22

jol mondtad nekik puha,igy kell

de Horia Mărieș la 5 septembrie 2012 - 11:07

@pityu la 5 September 2012 – 09:22

Autorul acelor rânduri la care faceți referire nu este Puha. Puha are șira spinării, el măcar semnează tot ce scrie în B.deC., chiar dacă eu sau alții nu suntem întotdeauna de acord cu tot ce scrie. Dar fiindcă suntem în democrație, Puha are voie să scrie orice, cu condiția să fie decent.

Chiar și pentru tine Pityu, sau pentru „eu”, sau pentru alții ca voi, eu unul voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să aveți dreptul să nu fiți de acord cu mine. Cu condiția să stați decenți în băncile voastre și să vă cunoașteți lungul nasului.

Lasati un comentariu