Facultăţile din Cluj cu cele mai multe locuri

• publicat la: 11 septembrie 2012
Facultăţile din Cluj cu cele mai multe locuri

Ştiinţele Economice şi Gestiunea Afacerilor, Horticultura şi Construcţiile sunt facultăţile din Cluj-Napoca care au cele mai multe locuri de admitere pentru sesiunea de toamnă.

Absolvenţii de liceu care şi-au luat Bacalaureatul în această toamnă, dar şi cei care nu au reuşit să ocupe în sesiunea de vară un loc în facultăţile clujene o pot face până joi, 13 septembrie. Facultatea care are cele mai multe locuri vacante în a doua sesiune de admitere în universităţi este cea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul celei mai mari instituţii de învăţământ superior din Transilvania, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, una cu tradiţie în ţară.

Goana după mii de studenţi

UBB dispune de încă 7.612 locuri libere pentru studenţi, învăţământ la zi. Cele mai multe, aproape 7.000, sunt la buget. În capul listei întocmite de Biroul de Comunicare al UBB cu locurile disponibile pentru studenţi se află FSEGA. Aceasta are 1.118 de locuri vacante, dintre care cele mai multe sunt cu taxă (1.071). Ştiinţele Economice au scos la bătaie 2.495 de locuri din prima sesiune de admitere din acest an. În vară s-au ocupat puţin peste jumătate dintre locuri (1.377).

La polul opus, facultatea cu cel mai mic număr de locuri rămase libere după prima sesiune de admitere, la UBB, este Facultatea de Teatru şi Televiziune (44). Cele mai multe locuri pentru studenţi la buget sunt la Facultatea de Istorie şi Filosofie (90), iar cele mai multe locuri cu taxă, la FSEGA (1.071).

Construcţiile, în top

Cea mai mare universitate cu profil tehnic din Ardeal, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), mai are nevoie de 938 de studenţi pentru a-şi ocupa integral locurile disponibile în facultăţile sale. La această universitate, diferenţa dintre numărul locurilor la buget şi cel de la cu taxă nu este uriaşă cum e cazul altor universităţi clujene (442 la buget şi 496 cu taxă).

Facultatea cu cele mai multe locuri disponibile este cea de Construcţii (203). Tot la Construcţii se găsesc cele mai numeroase locuri la buget – 125. Însă, cele mai multe locurile cu taxă sunt la facultăţile de Construcţii de Maşini şi Inginerie Electrică (94). Cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Instalaţii (69).

Se caută peisagişti

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (UASMV) a vacantat, pentru sesiunea de admitere din toamnă, 973 de locuri (din care 784 cu taxă). Cele mai multe locuri bugetate (40) şi cele mai multe la cu taxă (308) se găsesc la Facultatea de Horticultură din cadrul USAMV. Specializările de la Facultatea de Medicină Veterinară (80 de locuri) sunt cele care au cele mai puţine locuri vacantate pentru studenţi. În schimb, specializarea cu cele mai multe locuri este peisagistica, 48, însă toate la cu taxă.

Înscrierile au început ieri, 10 septembrie, şi se fac până joi, 13 septembrie.

sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu